147 entry daha
  • aristio'nun sol tasagina kurban gitmis atlettir. fakat rakamlari windows calculator ile carpip bolup carcur etmeden birkac seye dikkat etmek elzemdir.

    1. ivme (acceleration): sporcu 200m kosarken daha uzun sure maksimum hizda kosabilir, fakat maksimum hizina ulasmasi daha uzun zaman alir. ilk 100m ile ikinci 100m'yi kostugu zamanlar farklidir. hani araba yarisi oynarken en iyi tur zamanini surekli gelistirirsiniz ya carpmazsaniz saga sola, hah iste o olay. (bu son cumle fenni s.keyim diyenlere nuri coltapan'dan geldi)

    2. ruzgar: bugun usain abimiz karsidan esen 0.9m/s'lik ruzgar yuzune carparken bu dereceyi yapti. ne lan 0.9m/s derseniz, windows calculator kullanarak saatte 3.2 km hizla esen bir ruzgar buluruz. o ne demek lan derseniz, size su anda istanbul'da esen ruzgarin 1/4'u gucunde bir ruzgar derim.

    3. motivasyon/handikap: efendim eger rakiplerinizle farki 50m kala 20m'ye cikarmissaniz, motivasyonunuz ister istemez duser, bir handikap ve yavaslama olur. sanal dunya rekoru cizgisi kossa mesela atletlerle daha super olurdu ama o teknolojiyi daha yapmazlar herhalde yuh artik. bugunku yarista da dunya rekoru denese de usain abimiz, son metrelerde gene bir yavasliyor.

    4. kulvar farki: 200m'nin kulvari donuslu, 100m'nin donussuzdur. hizinizi koruyarak o donusu gerceklestirebiliyorsaniz helal olsun, ama gene orada da dikkat/egim falan gibi unsuralardan oturu bir yavaslama olur, 100m kulvarinda maksimum hizi korumak daha kolaydir. ne diyorsun lan diyenleri cayirlikta donerek kosmak suretiyle tecrube etmelerini oneriyorum.

    sonuc: lan herkes super zekiymis masallah, 19.30/2-5 oh ne ala. sanki bakkalda peynir kesiyor herif de hesap makinesiyle "sana oluru bu" diyor. cevik ve ahlakliyi s.ktir ettim bakin, baska birsey diyorum ben.
1292 entry daha
hesabın var mı? giriş yap