• 23 haziran 2022 tarihli suudi prens selman'ın türkiye ziyareti esnasında, önceden hazırlandığı kesin olan bir takım özel psikolojik harekatlar silsilesidir.

    - ilk olarak hepimizin bildiği üzere selman'ın, cumhurbaşkanı muhafız alayı'na "assalamun alaikum" çekmesi sonrası askerden cevap almadığı ve kendisine bildirilen protokolü ağır şekilde ihlal ettiği durumu övünerek paylaşıyorlar.

    videoyu koyan şahıs, muhtemelen suudi arabistan devlet teşkilatı ile ilişkili. önceki paylaşımları da bunu açıkça ortaya koyuyor. türkiye'yi daha önce ziyaret eden bir takım ülkelerin devlet başkanlarının "merhaba asker" diyerek askerden "sağol" cevabı aldığı videoları kombinlemiş ve en son olarak selman'ın sözlerini "prensimiz, size islam'ın başkentinden selam getirdi" şeklinde paylaşarak kahkaha atmış.

    alttaki yorumların %90'ı da, yine suudi devlet trolleri. "erdoğan para istiyorsa askerini ona göre eğitseydi" , "sizin protokolünüz islam'dan yüce değildir" , "prens selman'ın, askerinizi nasıl selamlayacağına siz karar veremezsiniz" , "allah'ın selamını almayan asker, bizim dolarımıza layık değildir" vb. aşağılayıcı ve kibir abidesi yorumlar ile dolu maalesef.

    - katil selman ile cumhurbaşkanı erdoğan'ın fotoğrafının arab basınına nasıl servis edildiği hususunu hepimiz biliyoruz. ancak şurada göreceğiniz üzre, suudi arabistan resmi televizyon/gazete kanalı olan spa'nın bu tweet'inin altında, suud prensleri ve vatandaşları türkiye'yi "ülker çoko sandviç satıcısı" , "shawarma (döner) kesicisi" ve "dilenci" olarak nitelendirmekte.

    - son olarak ve türk basını'nda pek dillendirilmeyen bir husus ile ilgili konuya gelecek olur isek; süleyman soylu'nun marmaris yangını esnasında, beştepe'de selman için verilen yemekte olduğu ve "3-4 saat uykuyla burdayım" sözüyle dalga geçilen o çalgılı çengili eğlencede bize bahsedilmeyen çok aşağılayıcı bir durum mevcut.

    burada görüldüğü üzre, beştepe'de verilen bu yemekte çalınan şarkının nakaratı "suudi senden üstündür, suudi senden yukarıdadır" sözlerini içeriyor. bu şarkıcıları kimin bu makama getirdiği, kimlerin bu şarkılara izin verdiği, çok dindar olduğu söylenen külliye içerisinde arapça bilen bir kişi dahi olup olmadığı konusu araştırılmalıdır. zira suud misafirler bu şarkı söylenirken muzur bir gülümseme içerisindeyken, sayın içişleri bakanımız süleyman soylu; serçe parmağı ile ağızında kalan yemek parçalarını kazımak sureti ile "bakın biz de peygamberin sünnetine tabiiyiz" şeklinde bu küstahlara yaranmaya çalışırken çok komik görüntüler vermekte.

    suudi vatandaşların bu konuda yazdıkları yorumlar şuradan okunabilir.

    dünyanın en rezil istihbarat ajanslarından birine sahip olan suudi arabistan tarafından bu tarz bir psikolojik operasyona türkiye cumhuriyeti'nin ve cumhurbaşkanı'nın maruz bırakılması, vatansever bir muhalif olarak benim ciğerime dokundu. eğer belirli finansal sebepler ile buna bilerek müsaade edildi ise, üzüntüm iki kat artacaktır.

    haşhaş tarlalarına, beşparmak dağlarına milliyetçiliğin ne olduğunu kazıyan kıbrıs fatihi sayın bülent ecevit ile bir fotoğrafı üzerinden dalga geçen nankörler, umarım bugün benim bu durumdan utandığım kadar bir utanç yaşıyordur.

    selam ve dua ile,
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap