8 entry daha
  • 1941 senesinde çekilen film 1944'de gösterime girmiştir. yönetmeni frank capra'dır ve joseph kesselring'in aynı adlı oyunundan uyarlanmıştır. senaryosunu julius j. epstein yazmıştır. başrollerinde cary grant (mortimer brewster), josephine hull (aunt abby), jean adair (aunt martha), raymond massey (jonathan brewster), john alexander (teddy), priscilla lane (elaine harper), peter lorre (dr einstein) oynamaktadır.

    --- spoiler ---
    başarılı bir tiyatro eleştirmeni ve yazar olan mortimer brewster evlenmiştir ve balayına gitmeden önce halalarının evine uğradığında korkunç bir aile sırrını öğrenir. yaşlı ve tatlı halaları evlerine gelen yaşlı ve kimsesiz insanları yalnızlıktan kurtarmak için şarabın içine kattıkları zehir ile öldürmektedir. mortimer'ın kaçık kardeşi teddy'ye evin bodrumunda 12 mezar kazdırmışlardır. mortimer panik içinde durumu örtbas etmeye ve teddy'yi bir akıl hastanesine göndermeye çalışırken aniden yıllardır kayıp olan kanun kaçağı kardeşi jonathan eve gelir. jonathan'ın niyeti ve davranışları iyi değildir. olaya polisler ve doktorlar karışır ve olaylar gelişir.
    --- spoiler ---

    kara komedi ile fars arasında gelip giden film gerçekten başarılı, insan gülmekten ölüyor. özellikle cary grant'in başarısı tartışılmaz. yüzündeki mimikler için bile seyredilebilir. diğer oyuncular da çok iyi oynuyor. halalar, teddy, jonathan ve dr einstein hepsi mükemmel karakterler.

    filmde yaşlı adamları öldürmek için içine zehir konularak kullanılan "elderberry wine" yani mürver şarabıdır. oyunu türkçeye daha sonradan ahududu ismiyle uyarlanmıştır.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap