21 entry daha
  • kız milletinde de olan hayranlıktır. ben böyle şey görmedim.

    ecnebilerde bu do it yourself olayı gelişmiş. türkiyede ise mobilya mı eskidi, git al anasını satiim bi mağazadan, adam gelsin kursun. sen de hayran hayran seyret, "lan adama bak nasıl matkap kullanıyo" diye. bi cacık yok halbuki o matkabı kullanmada, o vidayı birleştirmede. ama biz öyle görmemişiz. hazıra alışmışız. ben üzerimdeki bu ataleti, liseye geldiğimde yendim. yani, bizim öyle elektronik aletimiz falan bozulduğunda uğraşacak bir ev erkeğimiz yoktu. çivi mi çakılacak? ya annem alır eline çekici ya ben. bir süre sonra, insan kurcalamaya, elektrikli aletlerin içini açmaya, kartondan tahtadan kutular yapmaya başlıyor, matkabı eline alıp kitapları için raf da monte ediyor duvara, bahçe kapısını kaynakla tamir de ediyor. neyse, o kapı ilk fırtınada uçar orası kesin de, giderim yani yapı marketlere, ilgiliyim, elimden her iş gelir, beceriksiz sözlük erkeklerine selam ederim demek istemiştim buraya kadar. yoksa niye kendimi öviyim? neyse, ne anlatıyordum, heh! erkeklerin bu yapımarket hayranlığı da bazen, kadınlardaki sebeplerle aynı olabiliyor.

    elinden hiç bir iş gelmeyen, evindeki damlayan musluğun contasını bile değiştiremeyen adamların, böyle yapı marketlerde hayran hayran matkap takımlarına baktığını bilirim. nerden mi? misal bi abi, durmuş matkap takımlarını inceliyor. anlarım ya bu işten, hani yardımcı olayım diyorum. gidiyorum yanına:

    -yaa aslında bunlar ucuz ama bence bosh un matkapları var, onlar daha iyi abi. gerçi ne tür malzemede çalışacağına göre de değişir.
    abi daha cevap veremeden karısı:
    -ahahahahahaha o daha çivi çakamaz ne matkabı ayol. ilahi necdet bak böyle inceliyorsun millet de bu işlerden anlıyorsun sanıyor.

    hayır, bana neyse, duramıyorum, fikir de belirtiyorum. adam mesela çim biçme makinesine bakıyor, inceliyor kurcalıyor. hatta ordaki görevliye sorular soruyor. sonra bahçesi olmadığını öğreniyoruz. var böyle insanlar. sadece bakmak için mi geliyorlar? yooo... eşleriyle geliyor bu abiler. kadın bambu koltuk, bahçe şemsiyesi, çiçek, saksı falan beğeniyor. olmadı halı perde seçiyor. abimse orda öylecene bakıyor matkaplara melül melül. bazen hüzünleniyorum. çünkü bu alışveriş çılgınlığı önümüzdeki dönem hesap özetinde kendini belli edecek, abim duble kederlenecek diye.

    hayır, erkekleri yapı markete kadınların sürüklediği, o markete gidiş sebebinin bambu koltuk stor perde falan olduğu göz ardı ediliyor ya, ben ona yanıyorum. bir nevi, alışveriş merkezinde çocuğu kreşe bırakıp rahatça gezmek gibi. kadın alacağını alıyor, adam bakarken oyalanıyor işte orda vidaydı civataydı allah ne verdiyse. azcık realist olun canım!
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap