1223 entry daha
  • navigasyona uyduğum bir akşam... araçta eşim (o zaman hamileydi), kayınvalidem, 2 baldız ve ben varız. araç 2005 nissan almera, yalnız baskı balata tırt..

    ortaköy civarlarında bir yerde navigasyon sağa döndürdü 30-40 mt ilerledim ki..., hani çocuk oyun parklarında dönerek kayılan kaydırak var ya, eğim derecesi ve şekli onunla aynı şiddette bir rampa karşıma geldi.

    geriden kaptırıp gidicem ama önüm dolu, ayrıca gidiş geliş 2 şerit olan araç trafiği rampada yolun darlığından dolayı tek şerite düşüyor, yani aşağıdan biri çıkarken yukarıdaki onun çıkmasını bekliyor falan..

    neyse ufak ufak çıkmaya başladık, kaydırağın tam ortasında araç bağırmaya başladı , benden de soğuk terler dökülmeye başladı tabi. derken araba anırmaya başladı ama 2 cm ilerlemiyor. arkamdaki adam bağırıyor "ilerlesene kardeşim" diye, arabadan inip cevap vericem ama el frenini sonuna kadar köklememe rağmen ayağımı frenden çektiğim anda araç arkaya kaçırıyor, arkadaki de götümün dibinde tabi... karşı şeritte bizim şeritteki araçların geçmesini bekleyenler dolu..

    kafayı yiycem, karşı da bekleyen ticari taksi şöförü geldi, abim klima açıksa kapat, farları falan da kapat dedi, ben onlara ilave burun deliklerimi bile kapattım amk, nefes yok o derece.. neyse kapattım ama yok yok yok. "abi" dedim "ben ineyim sen geç direksiyona" , "tamam" dedi ama ben indiğim saniyede binmen lazım çünkü araç arkaya kaçırıyor dedim, ben indim, hemen o geçti direksiyona, adam uğraştı, ama araç yine kalkmıyor, ortalık yanık balata kokusundan geçilmiyor.

    sonra hepimiz (kayınvalide dahil) arabadan indik, eşim hariç hepimiz aracı itmeye başladık, asfalt cam gibi, ayakkabı bile kayıyor o derece, derken araç biraz kıpırdadı ve rampayı çıktı, sağolsun taksici abi yardım etti, ama arkamdan çemkiren lavuğu unutmuyorum, göt lalesi yardım teklif edeceğine "yürüsene" diye bağırıyor, ulan yürüyebilsem zaten yürüycem.

    neyse o akşam araba değiştirirsem kesin otomatik alıcam diye kendime söz verdim, ama almadım tabiki, bir sonraki aracımı yine manuel aldım, hak ediyorum demek ki ben, kendimin amk.
538 entry daha
hesabın var mı? giriş yap