1996 entry daha
  • uyku tutmadı, dolasıyla 4'ncü bölüm hakkında biraz tespit yapacağım...

    bölümün sonunda rhaenyra'ya "ertesi gün çayı"nı gönderen kanımca kati suretle kral değildir. eğer bahis söz konusu olsaydı ben paramı alicent üzerine koyardım. ikinci olağan şüpheli ise kesinlikle babası, artık eski el otto hightower.

    neden böyle düşünüyorum?

    viserys'in otto'yu görevinden azletmesi, rhaenyra'ya inandığının kanıtıydı, dolasıyla çay göndermesi için bir sebep yok. ne var ki alicent (yahut otto), çayı göndererek rhaenyra'nın gerçekten sevişip sevişmediğini akıllıca bir yöntemle test etmiş oluyor zira eğer, rhaenyra çayı içerse, bu, seviştiğinin dolaylı yoldan itirafı olacak. haliyle otto'nun yok yere, bir yalan yüzünden koltuğundan olduğunu da gösterecek.
    otto ve hightower ailesi için bu düşüş, hiç şüphesiz fail olan rhaenyra'ya yönelecek kin ve nefretin kaynaklarından bir diğeri olacaktır -ilki de torun aegon'un tahta çıkışının önünde engel olmasından ileri geliyor.

    kanımca hikayenin ilerisinde bizi bekleyen hizipleşmede önemli bir rol oynuyor bu sevişme mevzu, biraz daha açayım...

    bölümde, sevişen iki farklı kadın gördük, bunların sevişme şekilleri birbirinin taban tabana zıddıydı. alicent, bir adamın altına girmiş pasif bir konumda isteksizce becerilirken; rhaenyra, bir adamın üstüne çıkmış aktif bir konumda kösnülce zevk alarak sevişti. bunlar tesadüf eseri böyle kurgulanmış sahneler kesinlikle değiller. iki kadının tezatlıklarını ve buradan çıkacak çatışmayı vurgulamak için kasten yapılmışlar.
    bu tezat, özellikle kendini kapana kısılmış hisseden alicent için büyük bir travmanın da kaynağı olacak. hayır, rhaenyra zevk alarak seviştiği için değil, alicent görev icabı bir eş olmuşken, yakın dostu olarak gördüğü rhaenyra kendi zevkince yani özgürce hareket ettiği için. alicent, rhaenyra'nın bu özgürlüğüne büyük bir haset duyacaktır ki bunu ufaktan çıtlatan olay öncesindeki konuşmalarına da tanık olduk.
    çoğu zaman ahlak polisliği taslayanlar, ellerinde fırsat olmadığı ya da başka bağlarla bağlı oldukları için kendi yapamadıklarını başkalarının da yapmasını istemeyen kişilerdir.
    alicent, babasına "ben bunu yapmak istemiyorum" diyemediği için biriktirdiği öfkeyi, kendisi gibi olmayan rhaenyra'ya kusacaktır. üstelik, rhaenyra'nın kendisine yalan söylediğini düşünmesi ve babasını da işinden ettirmesi çabası... ve hatta iğrene iğrene görev icabı altına yattığı kocasıyla da arasını yine rhaenyra bozmuş oldu/olacak -ileriki bölümlerde viserys'in alicent'e soğuk davranacağını göreceğimizi varsayıyorum.

    eh, bu kadar haset, öfke ve kin biriken yerden kan çıkmaz, adeta fışkırır!
2666 entry daha
hesabın var mı? giriş yap