6 entry daha
  • bir sivrisineğin baş kahramanı ısırması, kanını emmesi ve tokatlama suretiyle öldürülmesi ile başlayan film. ve bu basit açılış sahnesi filmin hem içeriğini hem de özünü oldukça iyi anlatıyor.

    --- spoiler ---

    film vampirlik müessesesini ısırılan insanlardan ölmeyenlerin kanlarına karışan bir tür zehir sebebiyle hayvanvari canlılara dönüşmesi olarak konumlandırıyor. bunlar hayvanlar gibi sürüler halinde dolaşıyor ve avlanıyorlar. tüm öldürmeleri aslında türlerini devam ettirmek için. klasik vampir filmlerindeki aristokratik görünüşten eser olmayan bir tür sokak çetesi görünümündeler. aralarına girmek yine zor ama bu sefer sebep farklı: grubu beslemenin daha zor hale gelmesi.

    caleb, bu hayvani çetenin en duygusal en romantik üyesi mae tarafından ısırılır ve vampire dönüşme süreci boyunca kimseyi öldürmez. insanlığından çıkmaz bir anlamda. kan nakli yapılarak damarlarındaki zehir yok edilir. mae de hem başrolün aşkı hem de kötülerin arasındaki iyi kontejyanından faydalanarak kurtulur.

    sıradan bir amerikalının yanlış "arkadaş" grubuna kapılıp ailesini terk ederek serseriliğe başlaması şeklinde de okunabilecek bir olaylar örgüsü vardır. bu sebeple kimi yerlerde 80lerin gençlik filmleri tadı da yakalanır. filmin finalinde kahramanımızın at ve kovboy şapkasıyla çetenin karşısına çıkması ise amg'deki hybrid western etiketini açıklamaktadır.

    oyunculuklara gelecek olursak, bill paxton'ın enfes bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. özellikle filmin en unutulmaz sahnesi olan bar katliamında bu durum doruğa çıkıyor.

    --- spoiler ---

    2009 yılında samuel bayer tarafından yeniden çekilecekmiş. hadi hayırlısı.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap