506 entry daha
  • anlamsız saçma bir sorudur. bu hayatta idealler vardır ama önemi olan bir şekilde geçim derdini halletmektir.

    istanbul'da türkiye'nin ilk 5 şirketinden birine girecektim. neyse holdinge gittim. gerekli görüşmeleri yaptık. bana dediler ki ''seni neden işe alalım?''

    bende dedim ki, ''martin heidegger der ki, gözümüzün önünde duran bir bütün olmayıp hareketteki unsurlardan ibarettir. ben gücümü hareketten alırım, bir cisim yada insan sürekli hareket ediyor mu? o halde o insanın başarısız olması söz konu değildir. şimdi ben size soruyorum? gücünü hareketten alan bir personel mi? yoksa sadece durağan bir personel mi? seçim size kalmış'' demiştim.

    işe girdim. yaklaşık 5 yıl çalıştım.

    bana orada seni neden işe alalım diye saçma bir soru sordular, bende saçma sapan bir cevap verdim. hedidegger'in bu sözünün benim söylediğim şeyle bir alakası yok. onlar benimle dalga geçti, bende onlarla dalga geçtim.

    demem o ki, bu soruyu neden sorduklarını onlar bile bilmiyorlar. türkiye, gelenekçi bir ülkedir. çoğu kavramların altı boştur. bizden önce böyle işe aldılar bizde böyle işe alalım derler. o sebeple bu soru size sorulursa yapmanız gereken tek şey özgüvenli bir insan olduğunuzu göstermektir. sallayın, kafadan atın ama sessiz olmayın. kem küm etmeyin.

    ne diyor ayn rand:

    ''iş dünyasında kendi yargınızdan şüphe duymayın. ideoloji alanında şüphe duymayın. entelektüellerin anlaşılması zor, abuk sabuk konuşmalarının size gözdağı vermesine veya sizin cesaretinizi kırmasına izin vermeyin ve şu tür sonuçlara varmayın; anlamadığıma göre derin bir şey olmalı veya entelektüellerin gündemleri böyleyse o zaman benim fikirlerim pratik olmayan saçmalıklardır. fikirler yeryüzündeki en önemli pratik güçtür.''

    hiçbir konu hakkında 'anlamadığıma göre derin bir şey olmalı' şeklinde düşünmeyin.
384 entry daha
hesabın var mı? giriş yap