9 entry daha
  • soyle bir belgesel: http://www.crazylovefilm.com/

    arkadaslar bizi zorla oturttu izleyecegiz diye. konu nedir, bunlar kimler hicbir fikrim yok. film basladi, surekli bir roportaj serisi halinde devam etti ve yaklasik 20 dakika sonra sikintidan bayilarak kactim. cunku adamlar bastan hikayeyle nicin ilgilenmem gerektigine dair bir kurgu yapmamislar, sanki bu kisiler cok unluymus de benim de ilgilenmem gerekiyormus gibi bir varsayim vardi, sinirlenip baska odaya gittim is guc icin. (bu entryi de ayni teknikle yaziyorum)

    fakat sonra baktim icerden ah oh sesleri, gulusler yukseliyor. dedim ya arkadaslar orgye basladi ya bu belgeselde birseyler oldu. meger ikisi de dogruymus; orgye sonra deginiriz de belgeselin ortasinda anliyoruz ki, zamaninin sahtekar ve zengin bir avukati guzel bir kadina sirilsiklam asik olmus ve kadin baska biriyle nisanlaninca yuzunu kezzaplamis. kadin kor oluyor, adam tutuklaniyor. avukat ve zengin olmasindan oturu hakim dahil herkesi dava ediyor, en sonunda hapse dusunce de oradaki tutuklularin avukatligini ustlenip teknik sebeplerle loopholelarla filan adamlarin davalarini dusuruyor, kararlari geri cevirttiriyor. yani herif tam bir got ama ayni anda da kor ettigi kadina hala asik ve para gonderiyor. bu sevgi uzerine sartli tahliye ediliyor ve inanilmaz bicimde kadini bulup, saga sola kaymis kor gozlerine bakip askini itiraf ediyor, bunu ikna da ediyor ve evleniyorlar. zamaninda ortamdaki butun gazetelere dergilere konu oluyorlar tabii, surekli talkshowlara cikiyorlar. bir sure sonra adam ayni kezzap tehdidini baska bir kadina yapiyor ve mahkemesinde karisi gelip halen adami savunuyor. artik stockholm sendromunun fantastik bir hali midir, yoksa adam hakkaten masum mudur nedir, karisinin tanikliginin yardimiyla o isten kurtuluyor ve tabii bu arada medyaya tekrar dusmusler, tekrar hatirlanmislar falan.

    belgeselin sonlarina dogruki roportajlarda, kadraj da ikisi de birden gozukmeye basliyor, yani anliyoruz ki deli asklari halen devam etmekte, birlikteler. bu noktada ikisi de ihtiyarlamis, inanilmaz derecede huysuzlar, muppet show amcalari gibi surekli vidi vidi, tabii komik bir durum ve bitis.

    cok filmin ortasinda ciktim veya hemen bitsin diye ileri aldim ama basinda cikip da ortasinda girdigim ve sonuna kadar izledigim ilk film bu olsa gerek. halen de deger mi pek bilmiyorum
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap