2178 entry daha
  • (bkz: #146037329)

    evet, çeyrekler de geride kaldı, tahmin ettiğim gibi bu turda da sürpriz gerçekleşti, büyük favoriler arjantin-brezilya-fransa üçlüsünden biri elendi, elenen de brezilya oldu. bunun yanında çok büyük sürpriz portekiz'in de elenmesi oldu, bunu hiç beklemiyordum, çok enteresan yarı final eşleşmeleri çıktı ortaya.

    arjantin-hırvat
    fransa-fas

    normal şartlarda yine favorilerden biri elenir diyeceğim ama normalde dünya kupalarında turlar ilerledikçe sürprizler azalıyor, yine de sürpriz ihtimali var mı? var. düşük ihtimal fransa-arjantin ikilisinden hangisi elenir derseniz hırvatlar'ın arjantin'i eleme ihtimali çok daha yüksek gibi duruyor. hem kadroları iyi, hem geçen turnuvadan çok tecrübeliler, hem iyi takımlar, finale çıkmaları hiç sürpriz olmaz.

    yine de biz beklenen arjantin-fransa finali üzerinden değerlendirme yapalım, kim alır?

    yine geçmişe bakıyorum, iki takıma dair de şöyle dezavantajlar var;

    fransa;

    iki dünya kupası üstüste kazanmak çok zor bir olay, bunu en son 1958-1962'de brezilya başarmış ki o dünya kupasında oynayanlardan hayatta kalan insan bile sayılı. büyük mental sınav.

    arjantin;

    86'dan beri süregelen 36 senelik dünya kupası laneti ve maradona'nın messi üzerindeki gölgesi var, yine büyük mental sınav.

    mental olarak durumlar bence ortada olur. o zaman nelere bakacağız?

    1- büyük yıldızlar. böyle maçları süper yıldızlar alır. bu konuda dünyanın en iyi iki oyuncusu messi ile mbappe karşı karşıya gelecek, hangisi avantajlı derseniz iki oyuncunun da birer finali var, messi finalde rezalet oynadı ve kaybetti, mbappe ise finali alan oyuncu oldu. geçmişten hareketle fransa cephesi daha avantajlı gibi duruyor.

    2- genel kadro kalitesi. 1 milyar euro'luk fransa'ya karşı 645 milyon euro'luk arjantin, tartışmaya gerek yok.

    velhasıl! mevcut eşleşmeler dahilinde hem yarı finaldeki rakipleri, hem de birebir eşleşmedeki üstünlükleri baz alındığında en kupanın en büyük favorisi şu anda fransa gibi duruyor. bu durumu değiştirebilecek tek bir insan var, o da lionel messi. eğer turnuvada şu ana kadar oynadığı gibi oynamaya devam ederse durdurulamayacağını zaten biliyoruz, senelerdir en büyük kim tartışması dönüp duruyor, işte meydan buyursun. en büyükse alır kupayı gider arjantin'e, senelerin ronaldo'cusu olarak o dakikadan sonra da benim için dahi tartışma biter, ronaldo diyenin ağzına kürekle vururum.

    messi vs fransa, bakalım.
373 entry daha
hesabın var mı? giriş yap