6 entry daha
  • bunun kira fiyatlarını arttıracağını okuyorum ve hayretle karşılıyorum. kardeşim siz yasal sözleşme olmadan mı bir evde oturuyorsunuz? bu ne özgüven.

    adam yarın sana çık git dese ağzını açamazsın. polisi arayıp bunlar kim evimde oturuyor dese öyle kalırsın hırsız gibi. zaten sözleşmeyle oturuyor insanlar. ülkeden haberiniz yok ki.

    sözleşme yapmayan eşine dostu evi vermiş biri yine sözleşme yapmaz zaten. bu sözleşmeler çok işe yarayabilir.

    mesela kira artışını kontrol altına almak için kullanılabilir. örneğin bir evin fiyatı 5 bin tl diyelim. ev sahipleri ne yapıyor? sen çık o zaman başkasına 10 bine vereyim diyor. getir yasa. evden birisi çıksa bile arttıracağın tutar önceki yılın sözleşmesi üzerinden sınırlı olsun. bak piyasa nasıl kırılır.

    o zaman kiracılar ev bulamaz olayı da komik. iyi bakalım, adam vermiş o kadar para ev almış. o ev kira getirmezse keriz gibi ortada kalır. eninde sonunda ya kiraya verecek ya satacak. satışlar artarsa da doğal olarak fiyatlar azalır. her şekilde resmiyet olumlu etki eder.

    ben vergi ödüyorum diye maaşıma zam alabiliyor muyum? ev sahibi niye ödemesi gereken vergi için zam yapıyor var mı öyle bir dünya. bu ev sahibi lobisine türkiye'deki kadar iyi davranan başka ülke yoktur. en kapitalist ülkede bile ev aldıkça devasa vergiler ödersin. bizde ev aldın diye aile boyu vatandaş ediyorlar, böyle bir dünya olabilir mi ya?
122 entry daha
hesabın var mı? giriş yap