• yahoo mail kullanıcıları, maillerinin konu bölümüne ne yazacaklarını bilemediklerinde o subject adlı butona bassınlar da yahoo mail onlar adına genellikle eğlenceli, bazen felsefik, bazen de anlamsız konular atayıversin; hatta o butona her basışlarında konu değişiversin diye çıkartılmış yahoo mail hizmetine verilen addır.

    hizmet ilk bakışta kullanışsız gözükse de özellikle arkadaş gurupları arasında çevirilen geyik maillerde çok işe yaramaktadır.

    bazen de yahoo acaba mailde ne yazdığımı biliyo da mı ilk seferde bu konuyu çıkartıyo bana denecek kadar anlamlı konular geldiği görülmüştür.

    son günlerde birbirlerine mail atabilen romantik çiftlerin ((bkz: sevgilisine mail atan kız) ve (bkz: sevgilisine mail atan erkek)) oyun olarak kullanabildiği bir araç olduğu da gözlenmiştir. örneğin ayın 6'sında çıkmaya başlamış bir çift ya da uğurlu sayıları nedense altı olan bir çift yahoo mailin subject butonuna altı defa basildiginda getirdiği konuyu seçip maili öyle yollayabilirler. burada dikkat edilmesi gereken husus ise yahoo mailin bu oyunu çok önceden hissedip konular arasına 'iloveyou' gibi şeyleri yerleştirmiş olmasıdır. (bkz: ben yaptım oradan biliyorum)

    son bir ön görü olarak bu subject-o-matique; yakın zamanda listesinde yer alan ve 50 karakterden kısa olan tüm konular için ekşi sözlükte bir başlık göreceğimiz yahoo mail hizmetidir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap