295 entry daha
  • ne giyerseniz giyin, tommy değil seher yıldızı giyin isterseniz, onu üreten işçiye hiçbir faydanız olmayacak. her durumda para kazandırdığınız, işçinin patronu olacak. markanın tanınmış ya da tanınmamış, kaliteli ya da kalitesiz olmasının hiçbir önemi yok, proleter açısından durum değişmiyor.

    dolayısıyla erkan baş'ın ne giydiği önemli değil, ne için mücadele ettiği önemli. "sosyalist adam marka giymez" geyiği kapitalistlerin saldırı argümanı olmaktan ve sol romantizmden öteye gidemedi hiç. tommy giysen de kapitali besliyorsun, pazardan giyinsen de.

    diğer yandan bir işçi hakları savunucusunun marka sınırını belirleyen ne olacak mesela? mesela adam nispeten daha ucuz olan h&m giyse "uu bak bak tip'li erkan baş h&m giymiş" mi diyeceğiz, yoksa "helal olsun ucuz giyiniyor, demek ki tutarlı" mı? hangisini diyeceğimize neye göre karar vereceğiz? tükettiği markanın asgari ücrete oranına mı bakacağız?

    işçi emekçi hakları için mücadele ettiğini söyleyip kişisel çıkarları için koç'la sabancı'yla iş çeviriyorsa işte bu tutarsızlıktır. onların fabrikalarından çıkan bir ürünü kendi kazandığı para ile satın alıp onu kullanıyorsa değil.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap