2 entry daha
  • (bkz: mateus cardoso lemos martins/@ceyar i kim vurdu)
    namıdiğer tetê.

    şahtar donetsk'ten kiralık olarak leicester city'ye transfer olan 2000 (22) berezil doğumlu potansiyelli sağ kanat.

    mental olarak kendini biraz toparlasa dünyanın en iyi liginde şu yaşında bile iş yapabilecek yeterlilikte, premier tornasından geçtikten sonra daha iyi yerlere gelme kapasitesi olan ince bilekli bir sambacı.

    forma yakalarını eric cantona gibi havaya dikmesi cantona gibi zeki bir oyuncu mu, yoksa tarz kasan klasik keko favela topçusu tandansı mı veriyor henüz emin olamadım*.

    - kısa kariyer özeti -
    - gremio altyapısı ürünü topçu 18'inde şahtar donetsk'e (2018/19 - 10m €) transfer oldu.
    - bir yıldır rus işgali altındaki donetsk bölgesinin bahtsız takımı, savaşın başında kiev'e taşınmak zorunda kalmıştı. çoğu yabancı futbolcusu da can derdinde ülkeyi terk etmeyi seçmişti. tetê de savaş patlak verince hemen savaş ülkesi ukrayna'dan tüydü ve olympique lyonnais'a (2021/22 ocak) bir yıllığına kiraya verildi.
    - berezil u23 oyuncusu lyon'la kontratı biter bitmez premier lig ekibi leicester city'ye (2022/23 devre arası - yaş 22) kiralandı**.

    shaktar formasıyla şampiyonlar ligi maçlarında izlemesi keyif veriyordu. tekniği yüksek ofansif topçuların (ligin defansif anlamdaki zaafları yüzünden) öne çıkabildiği fransa'da da seyir zevki veren bir futbol koydu. bunlar göze alındığında koyan genç sambacının premier lige ayak basmasına sevindim. henüz yeni takımıyla beraber sahaya çıkmayan berezil teknik oyuncu arslanlar sofrasında parlayabilecek mi izleyip göreceğiz. bol şans pampa.

    ---------- bonus ----------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: leicester city/@ceyar i kim vurdu)
    ---------- bonus ----------
1140 entry daha
hesabın var mı? giriş yap