11 entry daha
  • pierre efendininki tam olarak şöyle bir şey; hem ayranım dökülmesin, hem de...böyle yaban çakallarına böyle hadlerini bildirecek kadınlar lazım azizim. hiç üzülmedim sonuna, aslan franca dedim içten içe. dürüst olup yediği haltı temizlemeye çalışsa, burada yaratılan karakter franca, eşini birakmak istemeyecekti. hatta nicole de bunu vurgulamıştı. fakat adam, kendi ekseninde yaşayan, egoist ve ezik bir tip işte. edebiyatla uğraşması çok bir şeymiş gibi tavır takınması da cabası. yahu kadın maymuna beş çekmiyor, üstelik kirpik diplerim ağrıyor da demiyor ama sen at gözlüğünü takarsan böyle avel avel bakakalirsin pierre'cigim üzgünüm. ava giden avlanırın örneğini yaşadı işte bir nevi.

    nicole de ağzının payını çok iyi verdi. sanki kız git ayrıl da gel dedi. fikrini dahi sormadı ona, sen ne istiyorsun bu ilişkiden diye. üstelik işle aşkı bir arada yaşarım küçük hesaplarıyla kızı yalnız başına sokak ortasında bırakması da cabası. bir de o pisirik, sünepe halleri yok mu, cidden tam sopalıkti. madem toton yemiyor, girmeyeceksin böyle ali cengiz oyunlarına hacı. sonra vitesi r'ye atarsın tabii ama vites sana tamam koçum derse yürürsün. kaldı ki vites boşa attı.

    bu arada; fransız erkekleri maço değildir ama buradaki karakter tabii serde eziklik var, nicole'e sahip olma fikriyle sıyırmış durumdaydı. bir de truffaut'nun inceden inceye vatandaşlarına laf atışı çok iyiydi.
    film sayesinde lizbon ve paris havalimanlarının eski hallerini görmek çok güzeldi. bir de bc'de sigara servisi falan tanrım ne büyük saçmalık. yangına direkt davetiye. bir de şu merdiven olayı, sahiden düşününce şimdiki zamanı çok komik. en sevdiğim sahne'nin o güzeller güzeli nicole'ün dans ettiği sahneydi. kıyafeti, hareketleri, vücut dili son derece estetikti.

    ben pierre'e bu kadar laf söyledim ama oyunculuk inanılmaz iyiydi. mimiklere hayran kaldım. izlerken ilker ayrık 'i anımsamadim değil. bir de haydn oyuncak senfonisine yer vermesi truffaut'ya hayranlığımin özeti adeta. amiyane tabirle adam masayı donatiyor; göz, beyin bir arada doyuyor. edebiyat, felsefe, müzik, tarih, dans, sinema ne ararsan var.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap