36 entry daha
  • taze örneği:

    çalışma masamın yanındaki pencere önü zımbırtısına kahve fincanını mı ne koymuşum vaktiyle, bi damla kahve dökülmüş, beyaz zeminde öyle kurumuş lekesi var. ne zamandır görüyordum, bugün dedim sileyim şunu.

    ıslak bezle sildim sildim çıkmadı, kolonya ile sileyim dedim. onunla da ovaladım bayağı bi, yok yine çıkmıyor. aklıma şey geldi, lakeli ahşap zemindeki sıcak bardak izi lekesi gibi şeyleri çıkarmak için yüzeye hafif kolonya döküp yakarsın. dedim onu yapayım burada da işe yarar. üstünde etrafında yanabilecek tutuşabilecek her şeyi uzaklaştırdım güzelce (önce iş güvenliği!!), kolonyayı lekenin üzerine döküp çakmakla tutuşturdum. güzel yanıyor hem de lekeyi çıkarıyor amma kolonyayı çok dökmüşüm, yanıyor yanıyor bitmiyor. yaw dedim çok ısındı pervaz dağıtayım kolonyayı çabuk sönsün. elimde de demin kolonyayla ovalamak için kullandığım makyaj pamuğu var. onunla şeedivereyim hemen şuradan yayayım derken pamuk alev aldı. attım pervazın üstüne şimdi cayır cayır alkollü pamuk başladı yanmaya. biter şimdi diyorum bitmiyor olay büyüdü. yanımda su yok bi şey yok, bi elimle perdeyi tutuyorum yaklaşmasın ateşe diye, bırakıp mutfağa gitmeye cesaret edemiyorum holdur holdur ateş yanıyo evin penceresinde!!! masanın üzerinde de demin odaya gelirken içmek için getirdiğim bi fincan kahvem var sadece sıvı olarak. panikleyip sonunda kahveyle söndürmeye çalıştım. ver ettim bi fincan kahveyi söndürdüm. pervaz kahveye bulandı, onlar aşağı aktı bir güzel bembeyaz duvarı kahveye boyaya boyaya ve sonunda duvarın yerle buluştuğu yerdeki halıflekste kocaman göl oluşturdu.

    sonuç: pervazdaki 1 cm çapında kahve lekesini temizleyeyim diye işe girişip çok yaratıcı bi şekilde 50 x20 cm pervazın tamamını, altındaki 50 x 80 cm duvarı ve yerdeki halıyı komple kahveye buladım:)))) bakıp bakıp sırıtıyorum şimdi bi metrelik kahve lekesine valla entropi üretimi diye buna derim.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap