102 entry daha
  • lan meğer nuri bilge ceylan ıssız adam'ı çok önceden çekmiş de haberimiz yokmuş, bu filmin hikayesi aynen o değil miydi yahu..

    geçen üç maymun'u seyredince hatırladım bu filmi bi yerlere kaydedip sonra da seyretmeyi unuttuğumu. uzun bi eleştirisini yapmayayım şimdi, nbc için zaten bayağı bi laflamıştım geçen (bkz: üç maymun/@brick top). iki kısa şeyden bahsedip sıvışayım.

    birincisi daha önce pek çok başka yerde karşımıza çıkmış tanıdık bi hikayenin nbc elinde harmanlanmış şeklini görmenin yarattığı hoşluk. misal şimdi adını hatırlamadığım bi woody allen filminde de yan hikayelerden biriydi bu. yani sevgilisinden ayrılıp sonra onun hakkında bi şeyler duyduğunda birden tekrar kadının peşine düşen adam hikayesi. woody allen filminde adam kadınla tekrar beraber olmaya başlıyor, ıssız adam'da alper sevgilisini tekrar görüp bunalımlara balıklama atlıyor (ve seyirci bu ucuz hikayeyle tavlanıyor), nbc ise en cesaretli versiyonunu yapıp, "bütün bunlar erkek egosundan başka bi halt değildir, sen git kızı tekrar ikna et, ettiğin anda eski sen olur kaçmanın yolunu ararsın" diyor. helal olsun be..

    ikincisi küfretme isteğim. bu filmi de internetten indirip seyrettim ama indirdiğim versiyon tv rip'i falan galiba. çünkü seyrettikten sonra buradaki bi iki yorumu okuduğumda farkettim ki üstüne fırtınalar koparılan bi fındık sahnesi varmış. benim seyrettiğim versiyonda yok. ulan dalyaraklar (lafım tabii ki tv'cular ve tv denetleyicilerine), size mi kaldı insanların neyi seyredip seyretmemesine karar vermek. ben şimdi filmi seyretmemişim gibi hissediyorum. tamam sansür falan bilmediğimiz şey değildi ama yıllardır tv seyretmiyorum ben, ve bu sayede gayet de unutmuştum. hatırlamak için bi de kalkıp her sahnesinin ayrı önem taşıdığı bi nbc filmi denk geldi. acaip sinirlendim ama aslında suçsuz da değilim ki.. internetten film indirip sonra da bu suçu hiç işlememiş gibi çemkirmek biraz da benim ayıbım aslında doğru.

    iki dedim ama son bi şey daha söyleyeyim. o da galiba en fazla güldüğüm nbc filmi buydu sanırım. isa bahar'la konuşmaya çalışırken paso minibüsün kapısını açıp duran set görevlileri yüzünden konuşmayı kesmeleri, taksi şoförüne resmi yollamayacağını adımız gibi bildiğimiz isa pezevenginin halleri çok komikti. nbc'nin önceki filmlerinde onu oynayan muzaffer özdemir'le aynı karakterde bi adam yazmış olması, acaba nbc'nin gerçek karakteri de mi böyle diye sordurtmadı değil.

    diyaloglar yine on numara ona hiç laf yok.
307 entry daha
hesabın var mı? giriş yap