468 entry daha
  • --- spoiler ---

    obi-wan'in bindigi buyuk kertenkele gibi yaratigin adi boga``'mis. boga ismi de cekimlerin yapildigi tunus'da populer bir icecek markasiymis.

    filmdeki tum clone'lar cgi'mis. yani o kostumler felan hic yapilmamis.

    count dooku ve anakin dovusunde aslinda palpatine daha fazla konusuyormus. bilmiyorum belki dvd'sinde deleted scenes olarak vardir. mesela o sirada "anneni (shmi skywalker) kacirip iskence yapmasi ve oldurmesi icin tusken raider'lara dooku para vermisti" (attack of the clones'dan hatirliyoruz) diyormus.

    film aslinda yaklasik 4 saatmis. hatta acilistaki savas sahnesi tek basina 1 saat suruyormus. tabi film kesilip 2 saat 20 dakikaya dusurulmus.

    general grievous oksuruk sesi bizzat george lucas'in sesiymis.

    hani bail organa'nin jedi tapinagina geldigi sirada sehit olan o kahraman genc padawan vardi ya? george lucas'in oglu jett lucas'mis.

    kashyyyk'de wookiee'lerle yasayan genc bir han solo koyacaklarmis ama yapmamislar.

    lucas kankasi steven spielberg'in bazi tasarimlar yapmasina izin vermis. bunlardan en onemlisi obi-wan ve anakin dovusuymus.

    wookiee'lerin bir savasta yer almasi aslinda cok eski bir fikirmis. hatta return of the jedi'da battle of endor'da wookiee'ler olacakmis ama lucas degistirip ewok'lari koymus.

    dvd'de options ekraninda "11 enter 3 enter 8 enter" yapinca yoda cikip hip-hop esliginde dans ediyormus.

    ewan mcgregor ve hayden christensen ozellikle dovus sahneleri icin 2 ay boyunca eskrim oynamislar ve fitness calismislar.

    ewan mcgregor lucasfilm'den ilk 3 filmden alec guinness'in oynadigi tum sahneleri birlestirip bir film yaratmasini istemis.

    normalde filmde padme ve rebel alliance fikri, bail organa ve mon mothma'nin atilimlari felan varmis ama kesilmis. dvd'de deleted scenes'de var bunlar.

    mustafar'da ki yanardag patlamalari cekimler sirasinda ara sira patlayan ve italya'da bulunan mt. etna yanardagindan alinan goruntulermis. ayrica gezegenin hali lucas'in cehennem tasfirinden yapilmis.

    filmde yaklasik 2200 adet gorsel efekt kullanilmis. diger tum star wars filmlerinden fazlamis. mesela star wars'da bu rakam sadece 350'mis.

    --- spoiler ---
224 entry daha
hesabın var mı? giriş yap