2 entry daha
  • lotus sutra budistlerin yaşama ve budalığa bakışını kökten değiştirmiştir. sakyamuni'nin lotus sutra'dan önceki kırk yılı aşkın süre boyunca vaaz ettiği sutralar sıradan insanların bu yaşamda budalığa erişemeyeceğini öğretir. dahası, ölene kadar budalık dışındaki dokuz dünyadan birinde kalırlar ve ancak o zaman yeniden doğuşla başka bir dünyaya geçebilirler. dolayısıyla, insanlar budalalığa erişmek istiyorlarsa, tüm dünyevi arzularını yok edene, yaşamlarını arındırana ve budalalara layık fayda ve erdem elde edene kadar sayısız yaşam boyunca budist pratikler gerçekleştirmeleri gerekir. o zaman ve ancak o zaman budalalığa erişebilirler. ve bunu başardıklarında, yaşamlarında yalnızca budalık dünyası mevcut olacaktır.

    bununla birlikte, sakyamuni lotus sutra'da budalığın sıradan insanların yaşamlarında içkin olarak var olduğu ve herkesin onu yaşamlarının içinden çıkararak budalığa hemen erişebileceği gerçeğini ortaya koyar.

    lotus sutra'nın bu öğretisi iki doktrin üzerine kuruludur: tüm fenomenlerin gerçek yönü ve uzak geçmişte budalalığa erişilmesi.

    "açıkladığım tüm sutralar arasında,lotus sutra her şeyden önce gelir!
    lotus sutra'yı uygulayabiliyorsanız, bir buda'nın bedenini muhafaza edebildiğiniz anlamına gelir!" - (ls 11: 3.35)

    "tüm shravakalar (mürit, çağrıyı duyanlar) ve pratyekabuddhalar (bir gurunun yardımı olmadan kendi kendine buda olanlar) arasında bodhisattvalar en önde gelenlerdir. lotus sutra da öyledir; tüm sutralar arasında en önde gelendir! buda nasıl yasa'nın kralı ise, lotus sutra da öyledir, tüm sutraların kralıdır!" -(ls 23:2.16)
hesabın var mı? giriş yap