559 entry daha
  • bence sol cenahtan olması yüzünden, kıymeti en bilinmeyen osmanlı tarihçisi prof. mustafa akdağ'ın iddalarına göre 13. yy anadolusunda moğol faciası sonrası kaos yıllarında patlama yapan tarikatların yükselişini keserek anadolu türklüğünü muhtemel bir yokoluştan kurtaran devlet.
    görsel
    (bazı çok bilmişler hakaretimsi kelimelerle bu argümana karşı çıkıp, mustafa akdağ ve okumadığı kitabını anlatmış sayfa sayfa. ben hakaret etmeyeceğim, görsel sana yanlışsın diyor, okumadığın biri hakkında ahkam kesmezsin bir daha, ödeşmiş oluruz)

    dış ticaret bitince, ekonomik olarak felc olan verimsiz selcuklu anadolusunun iktisadiden siyasiye, oradan diniye her noktasını kontrol altına almaya başlayan veliler, erenler, babalar, dedeler, şeyhlerin gücü ancak gazi sultanların prestiji ve onların fethettikleri çok daha verimli marmara, ege ve rumelinin kaynaklarıyla kırılabilmiş.

    mesela orhan gazi devrinde osmanlıya karşı anadolunun neredeyse yarısında örgütlenmiş babalar hareketi diye bir organizasyon vardı. bunlarla son derece sert şekilde mücadele etmiştir osmanlı(ali emiri yazmaları, nr 26-mr46, millet kütüphanesi)
    (bu cumleye de “babailer olacahtı” diye laf sokmaya yeltenen olmuş. bak en alt satırda ne yazıyor; görsel)

    edit; entry debeye girince aha şimdi bi tarikatçı ya da sol gericisi(bana göre aynı) dadanır dedim, eksik kalmamış sağolsun, hemen bi alta damlamış.
    bu entryi daha uzatmayayım, cevabı şuraya iliştireyim. başgan bence sen “yılmaz güney adamdır, şebnem korur fincancı kraliçedir, demirtaş kalp , pirom %99… aynen devam et. bilgi içeren entry girmeme kararını bozma.
    bence…
    (bkz: #159316865)
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap