561 entry daha
  • debeye giren entryme hangi sol gerici dadanacak diye merak ediyordum ki hemen damlamış biri

    bunlardaki konuya bağıra çağıra, hakaret ederek, küçük görerek, özgüvenle dalıp sayfalarca sınıf catisması, ezilen şeylerin feryadı muhabbetini kahvehane saçmalıklarıyla mixleyip özünde kayda değer hiç bir şey söylememe alışkanlığına hastayım. dur kısa bir ders vereyim, belki kendine gelir.

    1. mustafa akdağ hocayı çarpıttığımı söylemiş, bak bu foto, doğrudan mustafa akdağ'ın görsel
    kitabından bilgiyi aldığım yer, (çerçeve içine aldığım yeri sesli oku, arkadaşların da duysun), yorum bile yapmadım;
    görsel
    şayet üzerine ahkam kestiğin, hatta millete önerdiğin kitabı okumuş ve dahi okuduğunu anlamış olsan böyle olmazdı.

    2. aklınca “babalar hareketi değil, babailer” diye hata bulup aklınca hakaret etmiş. bak en altta ne yazıyor?
    görsel
    rahmetli akdağ, ayrıntısını merak edenler için kaynağı bu yazmalar demiş. sen wikipedi'den okudun heralde. “bunu mu demek istediniz? babaliler?” şeklinde düzeltmiş olmasın site?

    bir sürü konuyla alakasız bilgi verip, arada yediririm diye heralde “osmanlı türk devleti değil, objektif tarihçiler öle diyo” cümlesini bırakmış. hangi objektif tarihçi acaba o? isim ver de biraz gülelim. 60-70 izlenmeli dandik kanallarda saçmalayan, türkiyeli edebiyatı savunucusu , özünde başka bir milletin milliyetçisi aydınlardan! heralde. çünkü kahvehanede bile bu denli düşük seviyede bir yorum çıkmaz. mesela bizim balıkesir dinçler mahallesinde ortalama bir kahvehanede “osmanlı türk değil, çünkü padişah anaları türk değildi” desen, “senin annen de boşnak hasanın kızı, sen de türk sayılmazsın o zaman” diyip konunun saçmalığını suratına çarparlar. bence hiç anlamı olmayan bir konuda bu denli saldırganlaşmak için mezhep ya da etnikçi motivasyonu lazım.

    bence ekşiye bi güncelleme gelsin, nickinin yanında bir bilgi kutusu gelsin. böylece nick altında “kürtçü, türk düşmanı” isnatları olan, hdp ve yılmaz güney savunan birini, ona göre okur suserler(ya da okumaz, benim baktığım gibi bi bakış atıp bir sonrakine geçer). özellikle de osmanlı ve türk merkezli başlıklarda dikkatli olur. aslında sizi ilgilendiren bir başlık bile değil bu.

    son olarak kitap filan önermiş. kitap konusunda hiç alçak gönüllü olamam, siyasiyi, denizciliği geç; sadece işbu osmanlı sosyoekonomisi mikro tarihi üzerine bile çoğu üniversiteden zengindir kütüphanem;
    görsel
    bu alanda kitap önerisi istersen verebilirim.

    edit: “bana ne bana ne bana ne…” özetli cevabı için arkadaşımıza teşekkür ederiz. bi daha okumadığın kitap hakkında ahkam kesmezsen bu duruma düşmezsin.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap