587 entry daha
  • son bölümünde* ele aldığı konuyu kendine yakışan şekilde anlatmış ve bir kere daha hayran bırakmıştır.

    --- spoiler ---
    normal bir dizi olsaydı bu, bölüm kutner'ın intihar edişi ile açılırdı. sonrasında karakterlerin ölüm haberini alınca şok olmalarını izler, bölüm boyunca da karakterler sırayla flashback yaşar ve kutner ile geçirdikleri zamanları hatırlarlardı. ya da belki cinayet şüphesi gerçek olurdu, bölümün sonunda bir yandan cenazeyi, diğer yandan da kutner'ın katilinin yakalanmasını izliyor olurduk. muhtemelen bölümü izleyen çoğu kişi de bu gibi şeyler beklemiştir, bir eksiklik hissi yaratmış olmasının nedeni de bu olabilir.

    ama gerçek hayat öyle değildir tabi. ölüm aniden gelir, tanıdığınız sevdiğiniz kişi bir an vardır, sonrasında yoktur ve bir daha da olmayacaktır. ölüm haberini alan kişiler de ne yapacağını şaşırır, ilk etapta kabul edemez. taub gibi acıyı olabildiğince ertelemeye çalışır, foreman gibi tek başına mücadele etmeye kalkar ya da house'un yaptığı gibi delice bir arzuyla ölüme anlam katmaya ve neden olduğunu anlamaya çalışır. ama çoğu zaman bu anlam arayışı da sonuçsuz kalacaktır.

    kutner'ın bölüm boyunca görünmeme sebebi de budur. dizi bu ölümü duygusal olarak süsleyip püsleyip duygu sömürüsü yapmak yerine gerçekçi bir yaklaşım izlemiş ve seyircileri de geride kalanların ruh durumlarına büründürmeye çalışmıştır. bence gayet de başarılıdır, sonuçta çoğu kimse bölümün başında dizidekiler gibi şok olmuş, bölüm boyu house gibi bir anlam aramış ve bölümün sonunda da taub gibi kopmuştur.
    --- spoiler ---
3802 entry daha
hesabın var mı? giriş yap