44 entry daha
  • hemen hemen herkesin bir fikrinin olduğu konudur.. ancak bizim ailede, babam-annem ve amcam-yengem çiftleri için 2 basamaklı sayılarla ifade edilen bir fark olmuştur.. çünkü annemle babam arasında 14, amcam ve yengem arasında ise 22 yaş fark vardır.. şimdi sosyo-ekonomik mevzulardır, eğitimsizliktir, cehalettir, vs vs'dir bunun sebebi demeyin.. bu adamların 2'si de üniversite mezunudur, sosyal çevreleri oldukça geniştir.. olmuştur işte böyle bir rastlantı.. evlenmek onların öncelik listelerinde, ilk sırayı almamıştır.. bu yüzden geç evlenmişlerdir..

    annem ve babamın hikayesinden bahsetmiştim daha önce (bkz: #15966675).. amcam ve yengemin hikayesi de ilginçtir.. amcam, yengemin babasını tanımaktadır.. bir gün bir sohbet arasında, yengemi isteyenlerden söz edilir.. sohbete dahil olan bir başkası, amcamı göstererek "başkasını düşünme bak, bu da bekar" der.. önce nasıl olur diye düşünürler ama sonra görüştürürler yengem ve amcamı.. yengem, anlattığına göre fena aşık olur, yaşını hiç göstermeyen amcama.. kısa bir süre sonra evlenirler.. 20 küsur yıl geçmesine rağmen, hâlâ çok aşıktır yengem.. ben, kocasına onca yıl geçse bile, öyle hayran hayran bakan çok az kadın tanıdım..

    ancak bu durum, biz çocuklar için her zaman pek çok soruya cevap verme zorunluluğu doğurmuştur.. örneğin bana 8 yaşındayken "baban kaç yaşında?" diye soran birine "50" dediğimde, karşı tarafın yüzünde beliren korkunç ifadenin ardından soru yağmuruna tutulurdum.. allah'tan çok şanslı bir çocuktum da, bu soruların üstüne bir de, babasıyla bu büyük yaş farkı yüzünden sorunlar yaşayarak büyüyen bir çocuk olmadım.. çünkü babam, jenerasyon farkı diye bir kavramı, yaşayarak tanımama sebebiyet vermeyen bir adamdı.. pek çok arkadaşımın babaları ile iletişim sorunu yaşadığını bile yine gidip benden 42 yaş büyük babamla paylaşırdım..

    hiç unutmam.. hemen hemen o yaşlardaki kuzenim, amcamın o'nu okuldan aldığı bir gün, eve asık bir suratla gelmişti..

    - ne oldu sana canım?
    - eda bana dedi ki "senin babanın saçlayı beyaz beyaz, çok yaşlı o!" ben de üzüldüm..
    - üzülme ama canım benim.. o'nun babası seninkinden daha genç demek ki, o yüzden böyle söylemiştir.. hem bazen çok genç oldukları halde bile insanların saçları beyazlayabiliyor.. bak, benim babamın da saçları beyaz.. sen üzülme buna, tamam mı?
    - tamam üzülmem.. hem o'nun babasının saçlayı da kaya kaya* biy şey, hiç sevmedim!

    yani ideali şu'dur bu'dur diye bir tartışmaya asla katılmayacağım bir konudur, eşler arasındaki yaş farkı.. çünkü başkaları yadırgadı, kabul etmekte zorluk yaşadı belki ama biz, beyaz saçlı kahramanlarımızı hep çok sevdik ve de "bu konuda ideal diye bir şey yoktur!" dedik.. hem de daha tek basamaklı yaşlarımızda..
551 entry daha
hesabın var mı? giriş yap