20 entry daha
  • bilindiği üzere barfiks çekmek oldukça karizma bir spor çeşidi olmakla beraber çok kuvvetli kaslara sahip olmayı gerektirir. spor salonlarında hayvan gibi ağırlıkların altına giren kaslı adamlar bile yeri gelir nizami barfiks çekemezler.

    barfiks çekme eylemi esnasında insanın yükünü daha da arttıran bir şey varsa o da barfiks çekerken başkaları tarafından izlenmektir. eylemin en karizmatik yerinde etrafta sizi izleyen insan veya insanlarla göz göze gelmek çok acıdır, hatta göz göze geldiğiniz insan, ademoğlu yerine, şeker mi şeker bir havva kızı ise acınız büsbütün artar ki bu kadarı bile insanın canından can alır.

    peki uygun bir demir, boru vb. bulduğunda kendini tutamayarak barfiks çekmeye çalışan gencimiz, kendisini izleyen insanla göz göze geldiğinde ne yapmalı, nasıl davranmalıdır?

    türlü kombinasyonları vardır bunun, satırbaşlarında toplamak gerekirse.

    nizami şekilde 8-10 tane çekebilenler : hiççç paniğe gerek yok. ıkınıp sıkılsan bile sonuç itibariyle sen bu işi becerebilmiş bir insansın. gayet soğukkanlı olarak hareketini tamamla, ellerini yavaşça bırak ve yere yumuşak bir iniş yap. beyhude yere, "nasıl olsa 10 tane çektim, dur ayaklarımı da demire asayım, tek elle deneyeyim, türlü atraksiyonlar yapayım” diye düşünme. hazır etrafta “güçlü kuvvetli adam” imajı yaratmışken, insanların gözünde tekrar şebek durumuna düşme. haa çok istiyorsan yere indiğinde “hamlamışım yaa” diyerek şöyle 1-2 esneme ve gevşeme hareketi yapabilirsin. abartmadan ama… hadi geçmiş olsun.

    nizami şekilde 3-4 tane çekebilenler : şimdi senin standartların belli, sen orda * g*tünü de s*ktirsen 5 yapamazsın, o yüzden kendini kasmanın bir manası yok. 4 taneyi fazla ıkınmadan tamamlamaya çalış, ellerini yavaşça bırak ve yere kon. buraya kadar her şey normal, asıl show şimdi başlıyor. sakın “yaşlanmışım yahu” diyerek gevrek gevrek gülme. en bilinen kaytarma ve suçu zamana atma cümlesi budur ve sen de taktir edersin ki bu numaraları artık kimsecikler yemez. bunun yerine sağ elle sol bileğini tutmak ve ovalamak sureti ile “ne oldu yaa benim bileğime” şeklinde mırıldanmak en sağlam yoldur. burada dikkat edilmesi gereken nokta yüzümüzü de acı içinde buruşturmaktır. bunu profesyonel anlamda başarabilmek için boş zamanlarında ayna karşısında bol bol mimik hareketleri yapman gerekir. emre belözoğlu bile o “çok sinirlendim, şimdi ananı laciverde boyadım” mimiğini bu sayede başarı ile uygulayabilmektedir.

    (bkz: http://getir.net/r6l)

    nizami şekilde 1 tane çekebilenler : gelelim zurnanın zırt dediği yere. hayatım, şekerim, kınalı kuzum… ne yapıyorsun sen yahu, insan bi tutarlı olur, bir adım atmadan evvel kendini şöyle bir ölçer-tartar. madem bu işi beceremiyorsun, halka açık bir alanda ne diye kendini şebek durumuna düşürüyorsun. ne olacak şimdi, başın göğe mi erdi o 1 barfiksi çekince...

    öncelikle durumu zorlama, senin bu konuda inat etmen durumu daha da içinden çıkılmaz bir hale sokacaktır. ellerini yavaşça bırak ve kurbanın olayım iki ayak üstüne in. allah muhafaza birde sendeleyip sağa-sola devrilirsen seni ben bile kurtaramam.

    senin kurtuluş yolun olmadığından aklıma gelen yöntemleri ortaya döküyorum, madem kendini bu belaya bulaştırdın, bu yöntemlerden birini seç, ceremesine de kendin katlan.

    1. asla işe yaramaz dedik ama senin durumun farklı, aklımıza ne geliyorsa uygulamamız gerek. o yüzden yere güzel bir şekilde indikten sonra, gülümseyerek “yaşlanmışım yaa” diyerek, etrafa “eskiden olsa anasını bellerim” bakışı at. utanma, asla ne oldu ulan, neden beceremedim şeklinde ifadeler kullanarak elini açık etme.

    2. uzaklarda bir yere el sallayarak “geliyorum hikmet abi” diye bağır. olay yerinden uzaklaşırken, "çok acelem var, acelem olmasa anasını bellerim bunun, yan çekerim yan" diye mırıldanmayı ihmal etme.

    3. mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yere in. “ooo boyalıymış yahu” veya “tühh yeni boyamışlar” diye mırıldan. etraftakiler durumu anlayana kadar ortamdan sıvıştın sıvıştın, yok hala sığır gibi olay yerinde salınırsan sittin sene toparlayamazsın o karizmayı haberin olsun.
279 entry daha
hesabın var mı? giriş yap