27 entry daha
  • meslekte yeni olduğum bir dönemde, ismini vermek istemediğim bir ilçede, defalarca tecavüz edilmiş bir koyunu sahibi gece 01-02:00 sularında hastanenin acil servisine getirmişti. odamdan çıktığımda sahibi ve kucağında ki koyunla burun buruna geldim aramızda belki 20 cm vardı. koyunun sadece vajinasından değil anüsünden de tecavüz edilmiş, rektumunda hasar vardı. hastanenin içine ben ne yapıyorum dedim dışarı çıkardım buz gibi havada stur setiyle dikiş attım, kamponladım, antibiyotikle yıkadım, yağlı bulduğum dokusundan antibiyotik enjeksiyonu yaptım.

    köylü amcada öyle oturmuş beni üzgün gözlerle izliyordu. üzülme amca iyileşir baytar değilim hekimim ama insanları iyileştiriyoruz merak etme iyileşir dedim bir kaç güne. amca bana artık mundar oldu kesilmez dedi. bir beş saniye yüzüne bakıp hayvanın dikişlerini kontrol ettim spontan olsun dedim yavrularını alırsın adını da kader koy dedim(şok haliyle söylenmiş sözler) ve o amca gerçekten dediğimi yaptı sonradan düşündüm acaba kuzulara da "piç" muamelesi yapıyor muydu?

    üç ay sonra amca eşini hastaneye getirdi o zaman karşılaştık koyunu kesmeyeceğini ya da hiç satmayacağını dürüst biri olduğunu tecavüze( amca kirlenmiş kelimesini kullanmıştı aslında) uğramış bir koyunu insanları kandırarak satamayacağını söyledi.

    küçücük ilçede böyle tecavüz vakaları çok oluyor tecavüz edeni düşünün, amcayı düşünün "kirlenmiş" koyunu ölmeden önce kesmeyecek hastaneye kadar getirecek ya da iyileştikten sonra başkasına satmayacak kadar "dürüst". ioanna kuçuradi'nin dediği gibi "etik değerler göreli değildir, göreli olanlar değer yargılarıdır. iyi-kötü sayılanlar".

    en azından koyun diğer tüm koyunlardan uzun yaşadı.

    bununla birlikte diğer bir durumda o gece ben koyuna hastanenin önünde müdahale ederken hastanenin güvenlik kamerası bizi çekmiş o bölge doğumlu olup tıp fakültesini bitirip tekrar doğduğu şehirde görev yapmaya başlamış biri o kayıtları almış videoyu hemşirelere gösterip gülüyor dehşet verici olanda hemşirelerinde gülmesi herkese çok komik geliyor bu durum. önce güvenlik kamerası kaydını sildim sonra o elemanı odaya çekip telefonundan o görüntüleri sildim. belki o görüntüler sızsa milyonlar izleyip gülecekti. tecavüz edeni, amcayı, o görüntülere gülen doktoru ve hemşireleri düşünün sonra internetten gülen milyonları düşünün. tanım yapayım hadi o küçük ilçede imkanı olan insanlarla aynı değer yargılarına sahip imkanı olmayan milyonlar var.
215 entry daha
hesabın var mı? giriş yap