473 entry daha
  • ibretlik iki hayat hikayesi bırakayım düşük ihtimal olsa da belki birileri ibret alır yol yakınken bırakır ya da hiç bulaşmaz.

    birinci hikayemizin baş kahramanı memur kuzenim. kendisi evli iki çocuk babası efendi bir çocuktu. birden arabasını sattı babası sorduğunda “ev almayı düşünüyorum ondan dolayı sattım” demiş. daha sonra acı gerçek ortaya çıktı. adamın 4 milyon tl'ye yakın borcu çıktı. tüm sülale toplanıp kendi aralarında borçlarını kapattı. babası maaş kartına el koydu, tüm internet banka hesaplarını kapattı, tuşlu telefon alındı, maaşının ihtiyacı kadarını gelininin hesabına yolluyordu.

    sonuç; bir ay oynamadı 2. ayda gecede 87 bin tl gömmüş. babası evlatlıktan reddettim diyor.

    2. hikayemizin baş kahramanı liseden arkadaşım. bu arkadaşım da ilk senesinde üniversiteyi kazanan, üniversiteyi 3 yılda bitiren bitirdiği sene atanan 10 yıllık bir memur. uzun zamandır görüşmüyordum yaklaşık bir ay önce haberini aldım herif çalıştığı kurumdaki tüm mesai arkadaşlarına borç takmış, yetmemiş kuruma gelen vatandaşa borç takmış olay ortaya çıkınca başka yere atalamışlar orda da rahat durmamış görevden atılmış.
409 entry daha
hesabın var mı? giriş yap