4497 entry daha
  • esnafın orospu çocukluğunu engllemediği müddetçe enflasyonu düşüremeyecek bakan.

    mazot fiyatı artmadı, dolar artmadı, kira artmadı eleman masrafı artmadı fakat bir malın fiyatı arttıysa bunun tek sebebi orospu çocukluğudur.

    girdi kalemlerinde en yüksek artış yüzde 5 iken ürün fiyatı yüzde 20 artarsa bu orospu çocukluğudur.

    bugün diyelim ki faizi yüzde 200 yaptı ve dolar 5 tlye indi, herhangi bir ürünün fiyatı bırak altıda birini yarıya inecek mi? bak iddia ediyorum cep telefonları bile en fazla yüzde 30 falan düşer.

    çünkü milletçe fırsatçıyız. bir ürünün girdi maliyetleri ile çıktı maliyeti arasında korelasyon olur. girdi yüzde 20 30 artarken ürün 5 katına çıkarsa bu orospu çocukluğudur ve bu giderilmeden hiçbir şey düzelmez.

    herkes bir tutturmuş abi her şeye zam geliyor. neye geliyor amk kiran sabit, döviz sabit, eleman giderin sabit, neye zam geldi e orospu çocuğu? ete yüzde 10 zam gelir restoranlar yüzde 20yi yapıştırır. hayır maliyet değil senin orospu çocuğu olma katsayın arttı güzel kardeşim.

    pos makinesindeki komisyon oranı yüzünden zam yapıyorsun da be orospu çocuğu nakit alınca komisyon oranını düşürüyor musun? yooook. 200 liraya saç kestireceksin kredi kartı ile 250 e amına koduum o zaman koyma o posu oraya. banka komisyonu yüzde 25 mi amk? hayır beklesen onu da vermeyeceksin zaten. yok parayı 1 ay sonra alması gerekiyormuş. döviz artabilirmiş paranın değeri azalırmış. e amını siktiim senin elemanın dövizle mi çalışıyor? döviz düşünce bana para iadesi yapacak mısın? senin her riskini ben üstleniyorum ama kazanç senin. oh ne güzel ticaret.

    şu orospu çocuğu kaynayan esnafların içinde enflasyonun artış hızının azalması bile bir başarı bayağı liberal ve kapitalist bir adam olarak, devlet hayvan gibi müdahale etmeli piyasaya. gerekirse her gün giriş çıkış maliyetini kayıt altına alıp 100 bin kişiyle bütün esnafların ümüğünü sıkacak denetimletir yapıp bokunu çıkarana 3 ay kapama falan cezası vermeli.

    vergisini toplayamadığı herkesi sikmeli devlet. küçük büyük fark etmeksizin. abd'de allahtan çok vergi memurundan korkulur mesela. burada maliyeyi sikleyen esnaf yok.
312 entry daha
hesabın var mı? giriş yap