91 entry daha
  • bazen sorulan kişilerin aşırı tepki verdiğinin düşündüğüm sorulardır..

    yani tamam aptalca sorular soruluyordur onları bir tarafa koyuyorum, elektronik mühendisine "televizyon bozuldu yapar mısın?" diye sormak ya da işletme mezununa "kimi işletiyorsun?" diye sormak gibi..

    ama onun dışındakilerden ne bekliyorsunuz anlamıyorum ki.. yani "boşanmada mal nasıl paylaşılır?" sorusunu bakkal efendiye sormaktansa avukata sormak daha mantıklı değil mi? ya da sağlıkla ilgili genel bir soruyu, alanı olmasa bile bir doktora sormak mantıklı değil mi? illa nokta atışı mı yapılacak, hiç mi mesleğinizle ilgili genel bakış açınız, yorumunuz yok?
    "insan kopyalanabilir mi?" sorusunu allah aşıkına tesisatçıya mı sorsalardı, tabi ki genetik okuyana soracaklar... sokaktaki adamın aklına bu geliyor işte, nedir hemen bir kendini beğenmişlik hali, "aman bunlar da hiç bir şeyden anlamıyor" hali? yoksa aşağılık kopmlekslerimiz mi var?

    ne yani uçak mühendisliği okuyan arkadaşım, yaşlı teyzeyle şöyle bir muhabbet mi olsun diye bekliyorsun?

    -ne iş yaparsın evladım?
    -uçak mühendisiyim teyze..
    -aman ne güzel, yavrum.. aklıma şey takıldı, bu uçaklarda lonjeronlardaki yük dağılımını optimize etmek için frame tasarımında nasıl yaklaşımlar izliyorsunuz?
    -ah canım teyzem, bak şimdi önce...
170 entry daha
hesabın var mı? giriş yap