21 entry daha
  • korku filmlerini seviyorum, hatta korku filmlerine bayılıyorum. bir korku filmini izleme süreci her zaman eğlencelidir benim için. film orijinal ve iyiyse, hele bir de gerçekten korkutucuysa, ki bu olasılık düşüktür, filme tam konsantre olarak keyif alırım. film pek orijinal değilse, ki genelde böyledir, takriben 10. dakikadan itibaren filmle dalga geçmeye başlarım. birazdan gelecek sahneleri tahmin ederim, filmdeki karakterlerle dalga geçerim, yanımdaki insanları korkuturum; sonuçta bir şekilde eğlenirim yani.

    "coming soon"un o gerçekten korkutucu filmlerden biri olma ihtimali düşük olduğundan film boyunca makara yapmaya hazırlamıştım kendimi. film beni şaşırttı.
    kesin yargı: film gerçekten korkunç.
    kesin yargı: son yılların en iyi korku filmlerinden biri.
    öznel yargı: 2009'un en iyi korku filmi.
    öznel yargı: korku filmlerini seviyorsanız bu filmi izlemek zorundasınız.

    spoiler vermemeyi tercih ediyorum, zira spoiler'lar bu filmin etkisini oldukça azaltabilirler. kabaca olayın ne olduğunu söylemek gerekirse; bir filmi izleyenlerin peşine düşen bir hayalet mevcut. ringu/ju-on tarzı bir lanet var yani. bahsi geçen iki filmden de daha korkunç olduğunu eklemeliyim filmin. en sevdiğim yanı da şu oldu: tansiyon filmin üçüncü saniyesinde başlıyor ve hiç dinmiyor. 'filler' (bkz: #8273314) sahneler yok. günışığını fazla görmüyoruz. her an korkutulabilecek vaziyetteyiz. ışığın kullanımı müthiş, sürprizlerse gerçekten sürpriz yaratıyorlar. korku filmi izleyenler bilir; gerek kameranın ilerlemesinden, gerek müzikten, ne zaman ne olacağını az çok kestirebilirsiniz. bu filmin en azından bazı sahneleriyse bu klişeyi kırmayı başarıyor. bu yüzden en güvenli olmamız gereken anlarda bile yeterince soğukkanlı olamıyoruz, zira her an başımıza bir şey gelebileceğini biliyoruz. bir korku filminin yapması gereken şey tam olarak da budur zaten ve "coming soon" bu konuda ziyadesiyle başarılı.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap