20 entry daha
  • tam bir mad house. hatta freak show. metrosundan oteline nerede olursanız olun, size yiyecekmiş gibi bakan, her seferinde konuşmaya çalışan, yılışıkça gülümseyen, resim çektirmek isteyen adamlarla dolu bir yer kl. taksicileri taksimetre açmaktan ziyade önceden fiyatta anlaşmayı tercih ederler. ne kadar kazıklasak kardır hesabı. anlaşmayın efenim, efendi gibi açtırın taksimetreyi, 5 ringitlik mesafeye 20 ringit bayılmayın.

    beş yıldızlı oteller bir nevi daha korunaklı ancak eğer öğrenciyseniz kesin kez hostelde kalın (biz bukit bintan'daki paradiso'da kaldık, gayet ucuz, temiz ve en önemlisi lokasyon açısından iyi bir noktadaydı. lokasyon deyip geçmeyin, gece gece karanlık sokaklarda yürümek kl'de yapabileceğiniz en talihsiz eylem olacaktır) sakın ama sakın hostellerden azıcık daha pahalı ama uygun fiyatlı temiz görünümlü 3-4 yıldızlı otellerde konaklamayın. hiç bir can güvenliği yok! arkadaşımın kaldığı oteli sabah 6:30da izbandut gibi bir herif basıp, kapıları kilitleyip (silahsız olduğu halde), bütün oda anahtarlarını çalıp, odalara tek tek girip hırsızlık ve daha kim bilir neler yaparken, buna şaşıran ve polisi arayan tek kişi arkadaşım olmuştur. otelin sahibi ve resepsiyonist pısmış, polis tam bir saat sonra gelmiş (geldiğinde hırsız hala odaları soymakla meşgul olduğu halde) "hanımefendi bizi siz aradınız, sadece sizin odanızı arayabiliriz. diğer müşteriler şikayetçi olmadıkları için o odaları arayamayız" yanıtını vermiştir. malezyada ne yazık ki polisin gücü diye birşey yoktur. kanmayın. kendinizi sağlama alın aman deyim.

    genelde turistlerin takıldığı club'ların olduğu uzunca bir cadde var. petronas kulelerinin hemen çaprazında kalıyor sanırım.. beach club oradaki en elle tutulur mekan, ama orada bile seks turizmini iliklerinizde hissedeceksiniz. yanlarında miniminnacık kızlarla eğlenen 50-60 yaşındaki kodaman batılı amcalar bir yanda, aborijin kılıklı cücelerle önsevişme içindeki şişko alman hatunlar diğer bir yanda bir ortam mevcut. sarhoş olunca o kadar dokunmuyor insana bu görüntü, o ayrı. ama eğlencenin ne kadar limitsiz olabileceğini hayal gücünüze bırakıyorum.

    bir de tabi masaj olayı var. çok ucuz, bazen iyi de cidden. sadece masaj yaptıracağınız yerin kalitesine çok dikkat edin. sadece mekana değil müşteri profiline de bakın, mazallah mantardan swine flu'ya her şey kapılabilir.

    chinatown, petronas kuleleri, central market vs. süper de, kl'in olmazsa olmazı batu caves'i mutlaka ziyaret edin. yüzbilmemkaç basamak merdiven sonucunda ulaşılan mağara ve içindeki hindu tapınağı cidden görmeye değer. eğer cuma günü saat 14:00-16:00 arası orada olursanız gerçek bir hindu ritüeline de şahitlik edebilirsiniz. merdivenler boyunca sallanıp uçup koşan maymunlar da güvercin gibi insana acayip alışık hayvanlar. özellikle de insanlar tarafından beslenmeye alışık oldukları için elinizde yiyecek içecek bir şey varsa göz dikebilir, hatta önünüzü kesip zorla alabilir. elinizdeki şeyi uzak bir mesafeye fırlatıp kaçın efenim. sonra da bol bol resim çekin öğle yemeğinizi maymunlar yerken.
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap