29 entry daha
  • zaman atlaması yaşatan film. kanlı bıçaklı ilk bölümü sona erince insan filmin bitmekte olduğunu düşünüp 1 buçuk saat geçmiş olmalı diyor. yani bundan sonra daha nereye uzanabilir ki film. derken stream çubuğunun daha yarısına bile gelmemiş ve hepitopu 40 dakikanın geçmiş olduğunu fark edip şoku yaşıyorsunuz. sırf bu bile heyecan katıyor demek ki daha bir şeyler olacak diye. sonra bir bakıyorsunuz film ilk bölümüyle zerre alakası olmayan başka denizlere doğru yelken açıyor. çok daha rahatsız edici bir kısım bu ama nereye bağlanacak diye kalkamıyorsunuz da başından. filmin bu iki bölümü tek tek ele alındığında her biri kendi içinde vasatın az biraz üstü olmasına karşın bir araya geldiğinde desteklediği merak duygusunun da etkisiyle izlenilebilir bir seviyeye ulaşıyor. benim için gerçekten farklı bir tat oldu.

    --- spoiler ---

    mürebbiyenin gebermesinden kelli ölüm sonrasının derhal tadına bakılması gereken bir deneyim olduğu sonucuna varabilir miyiz? hangi sözler adama intihar ettirecek kadar etkili olabilir ki.. varsayalım harbiden kızın gördükleri fevkalade şeylerdi, ama kelimelerin gücü de bir yere kadar. kifayetsiz kalması gerekmez miydi? yoksa kız edebiyat mezunu muydu da dili çok güzel kullanıyordu?

    aksi fikirse kadının körü körüne bağlı olduğu inancının kızın anlattıklarıyla birlikte çökmesi ve tüm bu uğraşlarının bir hiç için olduğunu anlaması. bu hayal kırıklığı kaldıramayıp eski bildiği şekliyle ölmeyi mi tercih etti? madem öyle neden bunu hemen yapmadı da yaşlı başlı geberesice sosyeteyi etrafına toplayıp bunu bir gövde gösterisi şeklinde sundu?

    film hangi mesajı vermek istemiş anlayamadım. seyirciye bırakma geyiğine girmek istemiyorum, bunu kabul etmiyorum.

    --- spoiler ---

    dikkat çekilmesi gereken bir diğer husus ise küçük kızların büyüyünce aldıkları tipin ancak bu kadar doğru kestirilebilmiş olmasıdır. abartmak gibi olmasın, gerçekten 15 sene kızların büyümesini beklediklerini bile düşündüm filmi tamamlamak için hehehe..

    anna isimli kızın küçüklüğünden belliydi ilerde afet olacağı..
98 entry daha
hesabın var mı? giriş yap