• yazarları ve haberleri aracılığıyla her fırsatta solculara solu öğretmeye kalkan taraf gazetesinin grev, sendika gibi haberlerde artık kasıtlı olduğuna inanmaya başlayacağımız hareketidir. bugünkü birgün'de nedim akay yazmış.

    bir alıntı:

    "taraf emek, yani ücretli beyaz yakalıların tarafı değil, olamaz. neden mi?
    atv-sabah’ta tam sekiz aydır grev var. taraf düşünüyor ve sabah’ın grev sansürüne taraf olmayı tercih ediyor. öyleki geçenlerde sabah gazetesi yazarı umur talu metin göktepe ödülünü alıyor. ödülün gerekçesi sabah-atv grevini köşe yazısında ele alması. bu ödül haberi taraf tarafından budanarak veriliyor ve umur talu’nun ödül alma gerekçesi gazetede yer bulamıyor. taraf tayyip’in damadının tarafı!
    sinter metal iş çalışanları 450 tl aylıklarını korumak için örgütlenme özgürlüğünü kullanır ve sendikalı olur. arkasından 380 kişi kapı dışarı edilir, 450 tl patrona fazla gelmektedir! karda kışta, aç ve yoksulluk içerisinde onur mücadelesine girer 380 kişi. taraf ‘ta tık yok. işçinin, emeğin tarafı olmuyor, olamıyor taraf.
    eczacıbaşı’na ait e-kart çalışanları örgütlendikleri için işten çıkarılır ve çalışanları greve gider, e-kart çalışanları ve onları destekleyen yüzlerce insan kanyon alış veriş merkezi önünde eylem yapar. taraf düşünür, görmez, yazmaz ve eczacıbaşı’nın, sermayenin tarafı olur."

    tamamı için:
    http://www.birgun.net/…08&day=16&month=09&year=2009
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap