7 entry daha
  • şimdi bazı dangalaklar var... ben akp oyvereni veya sempatizanı değilim falan diye başlayıp akp'nin yaptıklarını savunurlar... ama bu dangalakların anlamadığı bir şey var. akp su üstünde böyle faydalı gibi görünen kısımları işaret ederek su altında kendine çalışır. niyetleri kendi çıkarlarını güçlendirmektir ama sanki böyle değilmiş gibi, sanki vatandaşın faydasına iş yapıyorlarmış gibi bir hava yaratırlar ki yedikleri halt desteklensin, hadi olmadı karşı çıkılmasın. yani adamlar şunca yıldır iktidarda ve daha bu gerçeği anlayamamış solcu geçinen tipler var.

    birkaç örnek vereyim...

    mesela orman vasfını yitirmiş araziler... ne dendi? abicim buralar orman vasfını yitirmiş, görüntüsü de kötü, yani şurayı imara açsak, yeni tesisler yapsak, burada istihdam sağlasak kötü mü olur?
    hımm... doğru be... oralara fabrika yapacaklar istihdam sağlanacak, oralara otel yapacaklar turist gelecek bölge halkı kazanacak. düşünce bu. yanlış yok. herkes destekler.
    peki ya gerçekte... akp'nin ileri gelenlerinin yakınları deniz kenarında veya ormanın ortasında bir arazi beğeniyor sonra rus bir ortak buluyor... tam da bu sırada bu arazide yangın çıkmasın mı? arazi orman vasfını yitiriyor, sonra "ekonomi için" imara açılıyor, üstüne villa, otel falan dikiliyor... sonra halk mı kazanıyor? elbette ki hayır.

    peki ya mısır veya likit yumurta için yapılan vergi indirimleri...
    abicim çiftçinin durumu kötü, mısır fiyatları yüksek, şu mısırdaki vergileri indirsek de mısır fiyatları düşse, insanlar mısır alsa, çiftçimiz kazansa iyi olmaz mı? ha keza likit yumurta. aynı şey... her şey vatandaş için...
    hımm... mantıklı... çiftçinin mısırı elinde kalıyor, satamıyor, satsa da masrafını karşılamıyor... doğru bence yapılsın bu vergi indirimi.
    peki ya gerçekte... malı ye bakanının çocukları yurt dışında bağlantıları kurmuş, gemi gemi mısır satın almış, ülkeye sokacak, sonra likit yumurta işine girmiş, fabrikası falan var... vergiler %18'den %1'e düşüveriyor.
    peki halk mı kazanıyor? elbette ki hayır.

    sonra pırlanta vergisi var... onda açıklama bile yapmadılar. işte kimin yakınlarının pırlanta işinde olduğu, köşeyi nasıl döndüğü ortada...

    ya da getirilmeye çalılışan içki yasağı... arguman şu... içki tüm kötülüklerinin anasıdır, sarhoş insanlar suç işler, hem alkol sağlığa da zararlı, çocuğunuzun alkolik olmasını ister misiniz? şu barlara falan sınırlama getirsek fena olmaz mı?
    hımm mantıklı... iyi niyetli bir yaklaşım. yersen ama... peki ya gerçekte. kendi hastalıklı yaşam tarzlarını dayatmak niyetindeler.

    şimdi bir de dere islahı falan bahanesi ile ne rantlar yaratılacak onları da izleyin.

    bu örnekleri uzatmak o kadar kolay ki.

    şimdi deniyor ki "tekne ve yatlarda vergi muafiyeti veya indirimi" kanayan bir yaraya derman olacak, sektör canlanacak... evet canlanacak... ama yersen...

    bu durumdan sıradan birkaç kişi, kendi halince birkaç vatandaş, işini dürüstçe yapan birkaç esnaf veya müessese kazançlı çakabilir. ama özde kesin akp'li birileri büyük parsayı toplayacaktır.

    öncelikle adamın 256.000 liralık yatına yıllık 800 lira vergi ödemesi de bir garip. ulan 40.000 tl'lik arabanın yıllık motorlu taşıt vergisi de aynı seviyede... ya da bir milyon dolarlık yatla 10 bin liralık teknenin %1 vergi ödemesi de tuhaf. yani iki yat sahibinin gelirleri, çevreye verdikeri zarar vs aynı seviyede mi? kısaca vur deyince de öldürüyorlar. neyse geçtim bunları... buraya gelene kadar ooo daha neler neler var.

    1) şimdi öncelikle akp'li bir kısım tip milyon liralık yat alacak kadar zenginleşti. hatta cumhurbaşkanı ve başbakan arkadaşlarının yatlarında falan tatil yapıyorlar artık... yani bu yat, tekne vergisi falan çözülmesi gereken bir konu. mesela milyon liralık yatın vergisi yaklaşık 270.000 tl falan oluyor. yıllık mtv'si de kim bilir kaç para... hiçbir akp'li bu kadar vergi vermek istemez. yani bu konuyu çözmek lazım.

    2) koyların anasının ırzına geçiliyor. yıllar önce başlayan çalışmalarla her güzel koya bir tane yat limanı yapılıyor neredeyse. peki bu yat limanları kimin? akp'li iş adamlarının. peki bu yat limanları nasıl dolacak? yat ve tekne sayısı çok olacak ki bu yat limanları da dolsun. peki bir yat limanı, limana demirleyen kayıtlı bir yattan yıllık kaç para alıyor? en küçük tekne için 5000 lira falan... eee akp'li dediğimiz adam kolay yoldan, çalışmadan etmeden para kazanmak ister. hem zaten çalışarak para kazanmaya da kapasitesi yetmez... işte onun için böyle otoparklar falan hep bu adamların elinde...

    3) kesin akp'li birileri tersane, yat yapımı işlerine falan girmiştir. sonuçta iş yapamayan ve batan bir dolu firma var. cebinde parası olan bu kelepir yerleri kapatmıştır. vergi indirimi de gelince sektör yeniden canlanır. ama sana bana mı canlanır... ucundan belki ama özde akp'liye canlanır.

    ha bu arada... aaa vergi düştü falan diye gaza gelip elinizdeki üç beş kuruşla tekne almayın... çünkü kısa bir süre sonra vergiler yeniden hortlatılabilir. kısaca akp'nin ipiyle kuyuya inilmez.

    işte bu kadar basit gerçekleri bile anlayamayan tipler var. sorsan her boku biliyorlar. internetten iki rakam araştırınca da olayı çözdüklerini sanıyorlar. ama bu kıt beyinleri ne yazık ki buz dağının altını görmelerine engel... ulan geçmişe bakın. akp'ye güvenmek için tek geçerli sebep var mı? ders de almıyorlar allahın malları... bir de çıkıp bu leşkargalarını dinlemeyin falan diyorlar. asıl sizsiniz lan leş kargası... akp'nin bıraktığı artıklarla beslenen leşçiller ne olacak...

    ***

    ekleme: ama bu demek değil ki yapılan düzenlemeye sadece akp yaptı diye karşıyım. anlatmak istediğim şey gizli niyetlerin de farkında olabilmenin gerekliliği...
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap