19 entry daha
  • 90 dk değil de, kısa film olarak çekilse daha vurucu olabilecek, damakta daha yoğun bir tat bırakabilecek bir film. sevilesi.
    şöyle ki, elma suyunu da sever insan ama suyla iyice seyreltilmemiş olanı tercih edilir. bu film de, arttırmak için biraz yoğunluğu azaltılmış hissi verdi işte..

    dut hikayesi olan amca yetermiş sanki. kendisi pat diye 58. dk'da giriyor filme, sadece hikayeyi ve anlatılışını yeniden izlemek isteyenlere bilgi olsun.

    izlemeyenlere de 58'den itibaren izlemelerini öneririm. ha, biri bana benzer bişey önerseydi, dallamaya bak kesin anlamamıştır filmi, boru değil lan altın palmiye bu, der ve siktiri çeker, filmi baştan sona izlerdim o ayrı konu. neyse..

    --- spoiler ---

    o amca nerden arabaya bindi, ne ara mesleğinden bahsetti, ne ara teklifi kabul etti bilemiyoruz (madem onunkini bilemiyoruz, diğerlerininkini de bilmeyebilirdik. böylece ilk 60 dk 7 dk'ya düşebilirdi mesela). hızır gibi kendisi, bir anda ortaya çıkıveriyor. belki de amcanın yarattığı fark gözümüze girebilsin diye, tüm diğerleri (asker, ilahiyatçı vs.) filmde görünüyorlar. hepsi de gittikleri yolu bilmeyen, kendilerini anlatmayan, kendi doğrularını gösteren yol için değil, sadece teklife verecekleri cevap için adamın hikayesini dinlemek niyetinde insanlar. eğer ihtiyacınız yardımsa, size yardım edemeyecek insanlar. ya da bu niyette bile değiller. korkuyor, kaçıyor, bulaşmıyor ve anlamıyolar.
    sadece amca yol gösteriyor, sola dön sağa dön diye. gitmek istediğin yere ulaşan yolu biliyorum, diyor. daha önce geçtim bu yollardan. seni bu kayalık yola soktuğum için de kusura bakma..

    --- spoiler ---

    öz olsa tadından yenmeyecek filmdir velhasıl. öz, az değildir ne de olsa.
159 entry daha
hesabın var mı? giriş yap