13 entry daha
  • halihazirda takip ettigim naruto-fma gibi manga-anime varken * yenilerine baslama konusunda biraz isteksiz sahsimin arkadas vasitasiyla belesten * elime ulasmasiyla ya nasip diyerek basladigim 12 bolumunu bir gecede devirdigim * kendine gore kurallari olan guney cin denizindeki korsan dunyasinda torpido botlariyla kuryelik * yapan 4 kisiden mutesekkil * * black lagoon isimli tasimacilik sirketi etrafinda geciyor..
    dutch,revy,beny,rock dan ibaret;aslinda korsanlik vs. yapan bir grubun bayagi bayagi bir ticaret sirketi olarak gecmesi aslinda hikayenin yerlestigi sosyal dunyayi ozetliyor aslinda.
    guney cin denizindeki korsan dunyasinin hem alabildigince kanunsuz;dumduma gozukurken diger taraftan alinan her isin mutlak sonlandirildigi,ticari sohretlerin insan hayatindan onemli oldugu ticari onurlarini brsekilde kaybedenlerin-akabinde birsekilde hayatlarini da kaybettigi. gece barda karteller-sirketler `:ruslar-japonlar-latin amerikalilar-cinliler-amerikalilar `: birbirini bicerken.herhangi bir kanun adaminin aldiklari kalin zarflara binaen ortalarda dahi olmadigi ama barin hasarinin mutlaka bir sekilde tazmin edildigi. `:bu arada bar deyip gecmeyin dunyada kac barin bankosu 50 kalibrelik mermilere dayanikli bir sekilde insa edilirde yine de kalbura cevrilir.`utopik gibi gorunen ama 1-2 bolumle beraber algimiza bir kadikoy-taksim kadar siradan bir yer olarak kalacagi bir cografya oldugunun da altini cizeyim
    yani bilmiyorum daha oncede sevdigim cizgi filmler olmustu bir space adventure cobra; bir rayearth; bir macross bir neon genesis evangelion ama black lagoon da sevmekten ziyade etkilendim diyebilirim; hani hollywood filmi klisesi var ya bir sahnede bir tufek gorulmusse o tufek ileriki zamanlarda mutlaka patlar bu animede nasil bir kurgu varsa izleyicinin direk gozune sokulmayan oylesine orada duran yan hikayeler bile hikayenin butunuden daha anlamli bir hale gebiliyor.
    tarihi filmleri seven ve hatta 2. dunya savasi filmlerini extra seven beni.. kielden son yolculuguna cikan u1234 un o limandan ayrilis goruntulerine-kaptanin bu yolculuk sirasinda savas hakkindaki gormus gecirmis sozlerine; dibe oturduklari esnada murettabata yaptigi veda-tesekkur konusmasina akabinde bir aile babasi-vatandas oldugu icin asker olan kaptanla bir ailesi vs oldugu halde insan olamayan nazi subayinin konusmalari. bende almistir. dikkatinizi cekiyorum 2.dunya savasini anlatan bir senaryoya sahip degildir flashbecklerle soyle bir ugrayip cikmistir.
    hele yine soyle bir ugrayip cikan roberta karakteri var ki.terminator 2 filmindeki polis kiyafetli terminatoru alin yerine hizmetci kiyafetiyle bu kizi koyun. durusundan-diyaloglara sahnelerin akisina kadar hersey bu kadar yerli yerine oturtulur. hani bazi sinemasal elestirilerde selamlama derler ya selamlamanin kiralini yapmistir roberta.yok edilememesinden tutun-arabanin ardi sira o robotik kosusuna ve hatta bicakla arabanin arkasina kanca atmasina kadar...fark ne roberta nin arabadaki cocugu oldurmeye degilde kurtarmaya odakli olusu. terminatorun ococugu oldurme ugruna yapamiyacagi sey yok iken hizmetci robertanin cocugu kurtarma ugruna olduremeyecegi kimse yok. bu arada roberta nin bir diger isminin kan tazisi oldugu; ideallerini savunmak ugruna once insani duygularini kaybetmeye; akabinde kuresellesen dunya ile ideallerin savunuculugundan; kokain hasatlarinin savunuculuguna terfi ettigini.insanligindan sonra ideallerini de kaybettigi; insanliga donus yolunda bir isik oldugu genc cocugu kurtarma ugruna tekrar kan taziligina donus yaptigi da soyle bir deginilen yan hikayeler
    bu arada belirtmeden gecmeiyecegim rock un black lagoon a dahil odugu bolumlerde eskiden calistigi japon sirketinin bir ust duzey yoneticisine bir yan karakter olarak soyle bir kac sahnede deginmislerdirki.isteki konumu-sirketin ismi herseyin ustunde oldugu herkesin harcanabilirligi oldugu yonetici sirktin tum kirli islerini yaptiktan sonra evdeki pisirik asosyal oglu;sorunlu ergen kizi ve tum bunlarda babanin otoriter yardimini bekleyen ataerkil bir es-tum bunlar gormezden gelinerek bir kosede sadece sirketsenet vs. haberlerini takip eden disarinin muzaffer yoneticisi baba. japon calisma hayatinin ve *calisma-aile hayatinin dejenerasyonu bu kadar yalin anlatilir.

    nerden nereye genellikle yalinliktan dem vurmusuz su ana kadar yayinlanmis 24 bolumunden sadece 12sini seyredebildigim animenin tanimini yapmaya calisirken kac paragraf yazmis daha dutch,revy ve hatta rock dememisiz.eloglu bunlari hayal edip yazip cizip onumuze dokerken nacizane bir garip rand_al_thor 1 sayfa doldurmasina ragmen daha ozetleyememistir bile. tez zamanda izlenesi arsivlere konulasidir.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap