4 entry daha
  • herşeyden önce "dünyaya çarpacak meteor" temalı filmlerden oldukça farklı, orjinal bir filmdir. meteor filmlerinde alıştığımız astronotlar, sürekli panik halindeki bilim adamları, televizyona çıkıp konuşan devlet başkanları, uzay araçları yoktur bu filmde; veya gösterişli bir meteor patlatma sahnesi *; veya gösterişli bir meteorun dünyaya düşme sahnesi *.

    bu filmde şu vardır: dünyamız gerçekten böyle bir tehditle karşı karşıya kalsa, herhangi bir ülkenin sıradan bir kasabasında insanların hali nasıl olur! bence filmde, böyle bir durumda insanların bürüneceği panik hali çok iyi canlandırılmış. izlerken "evet ya, bir meteor düşecek olsa dünyaya, büyük ihtimalle insanların hali böyle olurdu" diyorsunuz.

    filmin panik havasını başarılı bir şekilde vermesini de özelllikle karakterlerdeki sıradanlığa bağlıyorum. çünkü bu tarz filmlerde yukarıda belirtiğim gibi bir devlet başkanı olur; astronotlar, meteoru keşveden bilimadamı ve bu bilimadamının oğlu ve de bu çocuğun kız arkadaşı *. kısaca canlardırılan karakterler fazla filmvaridir. o yüzden de izlerken aklınızın uzak bir köşesinden "film işte ya nolcak" diye düşünürsünüz ve ister istemez efektlerle tatmin olursunuz. işte "tres dias" ın farkı buradadır.

    tabii filmin genel akışı, senaryosu "vay be" dedirtmez adama. ama filmin orjinalliği, film hakkında olumlu düşünmemizi sağlamaya yetiyor.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap