40 entry daha
  • bu filmde, yeşilçam'da 80'lerde kullanılmaya başlanan ''crrık crrrıkk cıkıcıcıkık'' sesinin, yani ''şimdi bi kötü büyü yapıyorum ki mahvoldunuz'' efektinin sıkça kullanıldığını görüyoruz. hani böyle ibnenin biri gelirdi de kara tahtaya keskin bişeyler sürterdi ya ilkokulda, o sesin korkuncunu düşün.

    hazır düşünmüşken liseye gel, 2 - 3. sınıflarda biz böyle dalgaya alıyor muyduk arkadaşlarımızı? ortaokulda belki, o zamanlar mesela birisinin sürekli osurduğunu iddia eder dalga geçerdik, böylece rahat rahat osururduk. hey gidi o herifler zıçan adam gibi bizi boka bulamadıklarsa, bir carrie gibi yangın hortumunu (bizde üzerinde y-a-n-g-ı-n yazan kovalar vardı gerçi) bi tarafımıza sokmadılarsa, sebebi tamamen evden çıkarken annemizin peşimizden okuduğu süpaneke, boynumuzdaki muskadadır.

    zaten hiç kimsenin annesinin de öyle cadı gibi olduğunu sanmıyorum, evi mumla donatacağına carrie' nin annesi kendini elişine verse -hadi çok oryantal oldu- cookies pişirip carrie' yi kapı kapı dolaştırıp sattırsa hiç böyle facialar yaşamayacaklardı.

    nihayetinden carrie' nin gözlerinden saçtığı nefret, sevgi, romantizm ve üzüntü ekseninde dönüp dolaşan bir film. velailahegayruk.
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap