2 entry daha
  • normalde türk filmi izlerken odaklanmam; ders çalışırım, nette gezinirim vs... buna istisna birkaç filmden biridir fakir gencin romanı...
    artık sıkan "fakir erkek-zengin kız aşkı" klişesi filmin konusudur.

    --- spoiler ---
    turgut*; fakir ve çalışkan bir teknik üniversite öğrencisidir. filiz* de turgut'un sınıf arkadaşı, zengin ve şımarık kızdır.
    turgut filiz'e aşık olur, kız önceleri yüz verse de, sonra sallamaz bizimkini. zaten kızın zengin ailesi de turgut'u istemez. neticede, filiz zengine gider. zenginden çocuk yapıp adını turgut koyar. * zengin adam godoşun tekidir. içkisi ve kumarı vardır ve de arkadaşlarının filiz'e sarkmasına aldırış etmemektedir.

    bu arada, turgut'un ailesinin eskiden zengin olduğu, turgut'un annesiyle filiz'in annesinin kardeş olduğu, filiz'in annesinin eskiden çok fakir olduğu ve sahip oldukları her şeyi turgut'lara borçlu oldukları, turgut'ların sonradan fakirleştikleri ortaya çıkar.

    turgut, artık büyük adam olmuştur. filiz ise eşinden boşanmış, turgut'un yolunu gözlemektedir. bir zamanlar turgut'u beğenmeyen filiz'ler fakirleşmiş, turgut'a yalvarır olmuştur.
    filiz, turgut'a geri dönmek ister. ama turgut kabul etmez. hatta filiz'i reddederken söylediği çok etkileyici bi laf vardı, onu da araya sıkıştırayım:
    - küçükken zengin çocuklarının eskileri ile giyinirdim. onların attıkları oyuncaklarla oynardım. tahsilimi elden düşme kitaplarla yaptım. ama artık..istemiyorum. seni sevmiyorum..sevmiyorum seni.

    efenim sonracıma, filiz intihar eder. ona “oğlum turgut’u sana emanet ediyorum. onu da kendin gibi yetiştir. ama ona affetmesini öğret…” diye bir not bırakır ve,
    -son-
    --- spoiler ---

    feci halde klişe dolu olmasına rağmen, o dönemin istanbul'unu, insanlarını görmek için merakla izletir, nasıl biteceğini bilsek bile, sonunda hüzünlendirir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap