2 entry daha
  • kore gazisi; savaştan dönüşünden (1954) sonra kesintisiz sürdürdüğü iki şey profesyonel müzisyenliği ve amerikan komünist partisi üyeliğidir.
    *
    başlangıçta thelonious monk ’la başlayan profesyonel müzik hayatı; bill evans’ın liderliğini yaptığı üçlüde tarzını bulduğu olgunluğa ulaşır. sonrasında, dönemin bütün ünlü caz virtüözlerinin albümlerinde görev almış, albümlerin unutulmaz kılan yorumlarda payı olmuştur.

    ama, kendi liderliğinde bir albüm çıkarmaya giriştiğinde hürriyetler ülkesi amerika’da, komünist parti üyeliği nedeniyle olsa gerek, eserlerini yayınlayacak bir müzik yapım şirketi bulamamıştır. liderliğinde, piyanoda keith jarrett , basda charlie haden gibi dönemin ünlü cazcılarıyla birlikte kayda aldığı (1972) “conception vessel ” adını alacak ilk albümü iki yıl sonra 1974’de, cazın avrupa’da yükselen sesi haline gelmesine öncülük edecek olan ecm müzik yapım tarafından realize edilmiştir.

    bu yetenekli müzük adamının o tarihten günümüze kadar ve çok az sayıda (adına) kendi liderliğinde çıkardığı yedi albümden beşi yine ecm tarafından çıkarılacaktır
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap