15 entry daha
  • oktay sinanoglu'na gosterilen tutumda da goruldugu uzere hakkinda soylenenlerden anlasilabilir ki genel olarak icine kendi tercihlerimiz disinda dustugumuz ve konsolosluklarda tokatlanmadan icinden bir yere kimildayamadigimiz bu milletin, dunyanin en yatirim yapilasi ulkeler listesinde uganda'dan hemen once 89. sirada olan bir cografyada yuceltilme ihtiyaci oldukca yuksektir.

    mureffeh milletlerin buna ihtiyaci yoktur. aynen sarisinlarin "ben kucukken sarisinmisim sonradan esmer olmusum" deme ihtiyaci olmadigi gibi. oysa ki biz "acaba?" diye bir tane adamin butun dunyanin turk olup olmadigi arastirmalarina umut baglariz, yilbasinda milli piyangoya bel baglar gibi. "belki milletimiz en azindan gecmiste superdir haci, ya tutarsa?" umidiyle bekleriz.

    belki ilerde kizilderililer yapar onu, "butun dunya amerikaliymis bi donem" diye gururlanirlar falan. anca o zaman bizim ezikligimizi egale etmek mumkun olur. umarim o gun gelmeden 10 bin yil onceki populasyon dagilim grafigine tapmaya baslayan millet olmaktan cikip guzel isler beceren bir millet olarak anilmaya baslariz.

    mesela hintlilerin bi kitabi var "awakening indians to india" diye hintlilere hindistani anlatiyo. iste diyo ki "biz sifiri bulduk, vedik matematigini bulduk, son 1000 yilda hicbir ulkeyi isgal etmedik, satyagraha, baghvad gita" falan filan. adam boyle seylerle ovunuyo, milli duygulari boyle oksuyo. "kizilderililer aslinda hintliymis o yuzden onlara da indian demisler" gibi zirva iddialarla kendine deger bicmeye calismiyor.

    su noktada herkesten rica ediyorum bari sunu aşalım. herkesten samimi olarak rica ediyorum bunu. aşmayan isterse gitsin orta asya'ya orada milli gurur nirvanasini nasil diliyorsa oyle yasasin.

    lakin simdi dusundum de biz kendisini komutan eşi, milletvekili oglu olarak tanimlayan insanlarken milletimizi nasil 10 bin yil once isgal edilen topraklarda yasayan bir ailenin uzaktan torunu olmaktan gurur duymaktan kacindiracagiz? yok imkansiz. tamam vazgectim.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap