7 entry daha
  • sorgulanmaması gereken bir durum. zira bilmek zorunda değildir. eğer türkiye botswana da bir büyükelçilik açarsa müstakbel botswana büyük elçisi de botswanaca bilmek zorunda değildir. oradaki öküzlük israil bakan yardımcısının ibranice konuşmasıdır.

    yabancı bir ülkeye gittiğinizde size yapılabilecek en büyük ayıp her iki tarafında konuşabileceği ortak bir dil olduğu halde ev sahibi olan tarafın sizin yanınızda bu dili değil de sizin bilmediğini kendi dilini konuşmasıdır. zira tecrübe etmiş olanlar bileceklerdir ki onların dilini bilmeyen taraf onların kendi aralarında ki gülüşmeleri ya da tepkileri net bir şekilde takip edecek ve "acaba ne dedi", "yanlış bir şey mi yaptım", "benimle mi dalga geçiyorlar", "mal mı lan bunlar neden kendi aralarında konuşuyorlar", "biz adam değil miyiz?", gibi gibi sorular soracaktır.

    bu sadece diplomatik bir ayıp değildir. direk öküzlüktür. ordaki israilli dallamanın direk art niyetidir. çok seviyesizce yapılmış bir harekettir.

    hayatınızda kaç tane ibranice bilen adam tanıdınız da büyükelçinin ibranice bilmesini bekliyorsunuz? sonuçta israil sadece 60-65 senelik bir memleket. sürekli çatışma halinde diasporası olmasa kendi ayakları üzerinde durmaktan aciz bir memleket. neden ilgi duyayım ben ibranice'ye.

    ancak olay daha en baştan çözülemez miydi? çözülürdü. adam bekletmiş, tokalaşmamış, vs. vs. bunlar ince elenip sık dokunsaydı orada yapılması gereken ibranice konuştuğu esnada "ibranice bilinmediğinin belirtilmesi ve neden ingilizce konuşmadığının sorulmasıydı."
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap