6 entry daha
  • bu akşam eve dönerken yol üzerinde farkettim, hatta "çok mu çalışıyorum?" diyerek kendime sordum. evet prensesimiz siyahi, hatta bildiğimiz zenci. bir de ilgi alanınıza girer mi bilmem, kaşif dora vardır, anası danası hocası zencidir bunun ve 3-4 yaşa kadar bütün veletlerin idolü konumundadır . ama doranın fiziksel özellikleri tıpkı zenci ablalar gibidir. hani burun olsun yüz biçimi olsun. fakat bu prensescik, barbie'nin en bronz hali gibi geldi bana.

    ayrıca bu masallar zenci kardeşlerimizin köle olduğu zamanlardan kalma değil midir bize, hatta daha öne bkz vermiştim ben bu aslında kurbağa prenstir prensin başrolde olduğu tek masaldır. var ya bunu yeniden düzenleyen kesin feminist bir zencidir.

    bi ara ben de düşünüyordum mesela prenseslerin ortak özelliklerini; bi kere güzeller, saçlar uzun, beller ince, ayaklar küçük ve her ne olursa olsun kabarık etekli elbiseler giymekteler. bu tanımın dışında kalan bi pamuk prenses var bence o da saçlarını uzatamayacak kadar küçüktü e dolayısıyla sarıya da boyatamadı. şimdi ben esmerim ya topuna birden gıcığım tabi, hiç esmer yok aralarında diyodum kii alaaddin in sihirli lambası masalında yasemin vardır; yasemin esmer (zenci değil) yasemin güzel ve en güzeli kabarık uzun etek yerine ince belini açık bırakan bi bluz ve kalçalarını güzelliğini ortaya çıkaran bir şalvar giyiyor. (baya baya yasemin'e hayranmışım ben) ama o da elbette alaaddin ve cininin gölgesinde kalmış zavallıcık.

    masalı henüz izlemedim, izleyince yeni bi entry girerim diye düşünyorum, bir masal eksperi olarak bu tip yeni düzenlemelere alet olmayın masalları olduğu gibi bırakın, derim.

    kaldı ki ben ennn çoookkk "kötü kalpli kraliçe-cadıları" severimmm.

    değil mi ayna?
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap