41 entry daha
  • hollywood'daki film endüstrisine çok başarılı göndermeler yapan film. filmin repliklerini, karakterlerini ve o karakterlere can veren oyuncuları ayrı ayrı incelemek gerekir.

    --- spoiler ---
    ana karakterlerden olan joe gillis ve norma desmond'un karşılıklı şu konuşması film endüstrisine yapılmış en güzel göndermelerden biri olmaya adaydır.

    joe gillis: you're norma desmond. you used to be in silent pictures. you used to be big. (sen norma desmond'sun. eskiden sessiz filmlerdeydin. eskiden büyüktün.)
    norma desmond: i *am* big. it's the *pictures* that got small. (ben - halen - büyüğüm. küçülen filmler.)

    filmin oyuncu seçimi de mükemmeldir. 1920'lerdeki sessiz film furyasında çok ünlü bir oyuncu olan norma desmond'u canlandıran gloria swanson gerçekten de 1920'lerin sessiz filmlerinin ünlü bir oyuncusudur. film endüstrisinde bir türlü adını yeteri kadar duyuramamış senaryo yazarı joe gillis rolündeki wiliam holden ise, filmin çekildiği yıllarda kırka yakın film çevirmiş olmasına rağmen adını duyuramamış bir oyuncudur. en güzeli, belki de en trajik olanı da gloria swanson'ın uşağı ama gerçekte ilk kocası ve onu keşfedip filmlerini yönetmiş bir yönetmen olan max von mayerling'i canlandıran erich von stroheim'ın gerçekten de gloria swanson'ın 1920'lerde oynamış olduğu filmleri yönetmiş olan eski bir yönetmen olmasıdır.yani sanki her üç oyuncu da kendi hayatlarına çok benzer olan karakterleri canlandırmışlardır.
    --- spoiler ---
107 entry daha
hesabın var mı? giriş yap