83 entry daha
  • kaldırılması halinde ordunun şu yönden çok şey kaybedeceği rütbedir.şöyle açıklayayım ( kıbrıs için) :
    askerliğin aslının yaşandığı ve kıt'a diye tabir edilen bölgelerde astsubay ve uzman takımı eğer bölük komutanını arkasına alırsa ki almaması mucize gibi birşey bütün angarya amele işleri asteğmenler yaparlar doğrudan bölük komutanının emriyle. amele işler nelerdir ?
    1) sabah sporundan önce esnetme gerdirme ve sabah koşusu ayrıca diğer dallar ( şınav, barfiks... vs)
    2) eğitimler ( mekanik nişancılık, ortak temel konular genel ve ayrıntıları)
    3) tatbikat öncesi asetata iz planı, ateş planı gibi gibi planlar çizilmesi. bunlar haritanın üstüne konularak yalandan çalışılmış olduğunu gösterir.
    4) bölük personelinin kişisel bakımını yapmak
    5) zimmet almak (en önemli maddemiz)
    6) fırça yemek

    bu rütbe kalktığında bunları yapması gerekenler teğmenler ve astsubaylar olacaktır. teğmenler hiçbir zaman başçavuşlarla abi kardeş ilişkisine giremediği için bölükte huzursuzluk olacaktır. astsubaylar emredersiniz deyip hiçbir sik yapmyarak birçok işin aksamasına neden olacaktır. belki içinden ' hasiktir lan bölük komutanı emir verecekte astsubay yapmayacak hey yavrum benim' diyenler mutlaka vardır. bunu yakınınızdaki en yakın asteğmenlik yapmış insana sorabilirsiniz astsubaylığın nasıl bir rütbe olduğunu.

    uzun sözün kısası eğer bu rütbe kalkarsa orduda bir kaos yaşanabilir. benim kişisel görüşüm kalkması ebelerininkini tersten görmeleri.
277 entry daha
hesabın var mı? giriş yap