3543 entry daha
  • online activism ile ilgili iki makale ya da kitap okumadan 'bu gruplar ne i$e yariyoaaa, simdi bu gruba katildin diye dunyada birsey mi degisti' diye yorum yapistirilmamasi gereken sosyal medya zimbirtisi. her konu bu kadar basit olsa zaten dunya cicek gibi olurdu.

    simdi mesela ben mangal pande'yi seven 1 milyon kisi grubuna katildim diyelim (ya da tekel iscilerine destek veren bilmem kac bin kisiye). hah, bakin burada online self-representation dedikleri seyi yapiyorum (bkz: erving goffman). ''you are what you post'' durumu oldugunu bildigim icin, diyorum ki ben de mangal pande'nin ya da tekel iscilerinin yanindayim. diyebilirim, evet. sosyal medyayi bunun icin kullanabilirim ve bunun bir sakincasi olmaz, cunku ben de bir tik'la tekel iscilerinin problemini cozmeyecegimi zaten bilirim. inatci otesi (aslinda anal retentive demek istiyorum) kategorisinde degilsek zaten burada bir sorun olmamali.

    ha sosyal medyayi aktivizm icin kullananan daha organize insanlar var, evet, twitter ve iran orneginde de gorduk. yalniz ''sunu sunu yapar buraya tiklayarak bilmemneye destek veriniz'' ne kadar hareketsiz gorunse de ortak bir ''biz buyuz'' bilinci yarattigi icin ufak da olsa, biliminsanlari bunun onemli oldugunu savunuyor.
    online devrimci mucadele/@beatrix kiddo

    ona gore.

    schau, hope j. and mary c. gilly (2003), "we are what we post? self-presentation in personal web space," journal of consumer research, vol. 30, no. 3. , pp. 385-404.

    baslangic olarak bunu oneririm. dogrudan aktivizm konusunda olan makaleler de bu makaleyi kullaniyor zaten.
11508 entry daha
hesabın var mı? giriş yap