88 entry daha
  • 1. uluslararası tunceli (dersim) sempozyumu “ekonomi, tarih, toplum”

    tunceli üniversitesi, 4-6 ekim 2010

    "...esas olarak politik bağlam içerisinde ele alınmış olması nedeniyle tunceli (dersim), bilimsel yöntemle akademik yazına yeterince konu olmamış veya edilmemiştir. oysa sadece doğası nedeniyle değil, toplumu ve kültürü nedeniyle de tunceli (dersim) bütün bilimler ama özellikle sosyal bilimler için her zaman muazzam önemde bir araştırma sahası olarak dikkat çekmiştir.

    son yıllarda büyük ölçüde küreselleşmenin etkisiyle dünyada ve türkiye’deki gelişmelere koşut olarak çoğul düşünebilme olanakları gelişmiş ve modern tabuların akademiye konu olmasının yolları açılmıştır. böylece tunceli (dersim) üzerine avrupa’daki üniversitelerde olduğu gibi türkiye’de de yüksek lisans ve doktora tezleri yazılmaya başlanmıştır. aynı süreçte ulusal/uluslararası kongrelerde konuyla ilgili bildiriler sunulmuş ve bazı makaleler yayınlanmıştır. giderek bu tür çalışmaların çoğalması, bunlar arasında akademik ve bilimsel bir ilişkiyi sağlayan yeni ve daha kapsayıcı bir etkinlik ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. tunceli üniversitesi, şimdi bu ihtiyacı karşılamak amacıyla tunceli (dersim)’in geçmişinden bugününe bir tarihsel perspektif içerisinde ekonomik, tarihsel ve toplumsal boyutların ele alınacağı bir sempozyum düzenlemeye karar vermiştir.

    bu çerçevede 4-6 ekim 2010 tarihinde tunceli’de düzenleyeceğimiz disiplinlerarası bu sempozyumda tunceli (dersim)’in tarihi, ekonomisi, siyasal ve toplumsal yapısı, kültürü ve gündelik hayatı bütün boyutlarıyla ilgili alanlardaki uzmanlar ve akademisyenler tarafından ele alınacaktır. sempozyumu izleyen iki ay içerisinde bildiri tam metinleri yayınlanarak tunceli (dersim)’e ilişkin derli toplu bir kaynak üretilmesi hedeflenmektedir.

    kent, bu vesileyle tarihinde ilk kez akademik ortamda kendini ifade edebileceği ve kendi dışından üretilmiş farklı yaklaşımları dinleyebileceği, hoşgörü ortamında farklılıkların birbirleriyle temas edebildiği bir bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapacaktır. "

    http://www.tunceli.edu.tr/site/tunceli.htm
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap