44 entry daha
  • kosmos, reha erdem'in artık bir türk olarak türk izleyiciye fazla geldiğini kanıtlayan filmdir. david lynch bu filmi çekse, 'öldüm bittim' 'baba film budur işte' gibi süper zeka klişeleri duyulurdu.

    film tek kelimeyle kusursuz. ne fazla bir sahnesi var ne de eksik kalmış bir yanı. oyunucular, senaryo, mekan seçimleri...
    film hakkında yapılan tüm aptalca yorumları bir tarafa bırakmak da gerekiyor, yok şu yönetmenin şu filminden öksürük sahnesi, şunun filmindeki hebele sahnesi. ya sinema denen şey nedir ki? adamı seksen doksan doksan dakika bağlayıp sonra günlerce düşündürecek birşey değil midir bir bakıma? bu anlamda bir gözboyamadır. hayat var da iklimler de geçeküstü öğelerin olmaması bu filmi başka bir yere koymuyor ki...
    bu film hangi türe sokulursa sokulsun sokulduğu türdeki bugüne kadar türkiye'de yapılmış en güzel filmdir. hatta net bir eserdir.

    --- spoiler ---
    filmin başlangıc ve bitiş sahneleri bile ustalığın, yeteneğin hatta -abartmıyorum- dehanın en net örneğidir.
    sürekli duyulan top sesleri, sahnelere aniden giren karakterler çok başarılı.
    --- spoiler ---

    gişe filmlerine milyonlarca dolar akıtan insanlara ve o filmler için salonları tıka basa dolduran milyonlara inat böyle bir film çekmek için sadece o işi sevmek yeterli oluyor ve insan yaptığı işi seviyorsa o sevgi de işte kosmos gibi, hayat ver muhteşem gibi filmleri doğuruyor.
272 entry daha
hesabın var mı? giriş yap