20 entry daha
  • alışkınızdır, izlediğimiz polisiye ya da katil kim temalı suç unsuru taşıyan filmlerde, her şey çok düzenli olay mahali kusursuz bir şekilde karantinaya alınır, olay kurgusunu çözen dedektifin aniden gözleri parlar dahice teker teker tüm ipuçlarını orataya koyar, suçlu adayının süpermarkette rutin bir konuşmadan sonra gözlerine uzunca odaklanan kamera, hımm katil buymuş dedirtir ya da gereksiz bir karmaşa yaratmaktan öteye gitmeyen nafile bir hamle olarak akıllarda yer tutar.

    her şeyin bu kadar düzenli bu kadar beklenilen şekilde gitmesi belki izleyici dostu bir seyir yaratıyor lakin gerçek hayatta işlerin o şekilde işleyememe ihtimalinin yüksekliği de gözlerden kaçıyor sanırım.

    --- spoiler ---

    filmin 70. dakikasında geçen sorgulama sahnesinde odaya giren ve de sorgulamanın bir kısmına şahit olup sonra da öylece odadan çıkıveren kalorifer tamircisi nedir ne değildir diye düşünürken öylece bitiverdi film.

    --- spoiler ---

    film sona erdiğinde hafiften 12 angry men tarzı n'oluyoz lan durumuna düşülebilir ki senaryonun izleyeni götürmek istediği nokta da tam olarak bu gibi gözüküyor.
197 entry daha
hesabın var mı? giriş yap