9 entry daha
  • şimdi bu yasak 2. yılını da doldurduğuna göre artık kanıksanan bir hale geldi, herkes kendi kafasına göre takılıyor. ama şöyle de ilginç bir durum söz konusu:
    diyelim ki youtube'a yüklenen bir video ile türkiye'de ikamet eden bir kişinin kişilik haklarına müdahale ediliyor, bu kişinin son derece haklı olduğunu düşünelim, doğal olarak türkiye'de mahkemeye başvurarak bu videoya erişimin engellenmesini istiyor. ama sorun şu ki, youtube'a erişim zaten engelli. sanırım mahkemelerimiz böyle bir durumda başvuruda bulunan kişiye "merak etme, zaten toptan kapalı erişim, kimse göremez o videoyu" diyerek geri gönderiyorlar. yoksa, zaten erişimi engelli olan bir siteye mahkemenin ayrıca bir videonun engellenmesi için başvurması komedi olur.
    bu durumda, aslında bu yasak şu demek oluyor sanırım, youtube yöneticilerinin dikkatini çekecek kadar açık olmadığı sürece, bu siteye ne isterseniz yükleyebilirsiniz, nasılsa türkiye'de hukuken bir sonuç alınması mümkün değil, istediğiniz kişiler hakkında istediğiniz kadar atıp tutabilirsiniz, çünkü youtube'a türkiye'den erişim yok.
    tam anlamıyla devekuşunun kafasını kuma gömmesi hikayesi bu, kutluyorum ilgilileri.

    not: aslında sadece youtube için değil, 5651 sayılı yasaya bağlı olarak toptan erişime engellenen tüm siteler için geçerli bu, sonuçta gerçekten erişime engellenmesi gereken içeriği engellemek yerine, bu içeriği sözde bir erişilemezlik duvarının ardına yerleştirerek, erişimin zımnen serbest bırakılmasına yol açıyor bu durum.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap