92 entry daha
  • geek tayfanın filmin oyununun yanında ezildigini söyledigi filmdir. ayrıca gene aynı kitleler tarafından sert eleştiri alması çok muhtemeldir.

    yahu adamlar bilgisayar oyunu yapmıyorlar dimi? sen koltugunda ego tatmini yapıcaksın diye beyaz perdede loading falan mı yazması lazım? yada prince için sol üste güç barı mı koysalardı?

    bilgisayar oyunlarıyla çok vakit geçiren*, hasta oldukları yapıtları sinemada görmek isteyen kişilerin şunu anlamasında fayda var: hiçbir yapıt beyaz perdeye aktarılırken degişmeden kalamaz. bunu sinema tv okuyan biri daha detaylı açıklayabilir fakat bir yapıtın sinema standartlarına uyması gereken yerler vardır. ama sözlük yazarlarının yarısı dogustan yönetmen yeteneklerine sahip olduklarından bu konuda yapımcıya katılmayabilirler tabi. mesela oyuna sadık kalıp farah'ı koyabilirlerdi, ama bence tamina (nam-ı diger gemma arterton) taş gibi* olmuştur cidden. izlerken "keşke oyunda da tamina olsaydı" diye iç geçirmedim degil. "oyunda hindistana gidiyolardı, alamut nerden çıktı" diyenler bunun sanatsal olarak ekranda daha güzel durabilecegini düşünmeliler. son olarak tus ve garsiv kardeşler yan karakterler olarak eklenmiş ve filmi zenginleştirmiş. çünkü bilindigi gibi prince of persia da öyle cast oluşturucak kadar çok karakter yok pek; prince prenses ve vezir teması yetersiz olabilirdi.

    film bence olmuştur. tam da olması gerektigi gibi hemde. hatta izledigim en iyi bilgisayar oyunu uyarlaması diyebilirim. elbette eksik buldugum yerler de var fakat bunlar göze batmayan ve göz ardı edilebilecek şeyler. umarım 2.film de gelir ve hakkını verirler onunda. warrior within'in bu filme göre sinemaya uyarlanması daha zor; fazlasıyla kaotik -o film yapılırsa yapımcı disney olamaz orası kesin- ve karakter kıtlıgı var. ama nedense bir şekilde üstesinden geliceklerine inanıyorum.
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap